5300 TL Intel i5 6600K GTX 1070 Monitör Dahil Sistem Toplama

Fruktoz 23

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar değerli Sosyal üyeleri, aranızda yeniyim ve yeni toplayacağım sistem için sizlere danışmak istiyorum. Aklımda iki farklı kulvarda PC var, sizlerin tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum.

Ben 5200-5300 TL bir bütçe ile bir sistem toplamak istiyorum. Bu sistemde ayrıca GTX 1070 ekran kartını kullanmak istiyorum. Aklımda iki adet seçenek var; ya 1080p 60 Hz ve 5 MS bir monitör ile Intel i5 6600K kullanacağım, ya da i5 6500 ile 25'' Dell U2525H 1440p ekran ile bir sistem toplayacağım. Ancak SSD vb. hayati önem taşımayanları sonradan ekleyeceğim.

Okuduklarıma göre 1080P GTX 1070 için hiç mantıklı olmuyormuş ancak 1440p monitörler de çok pahalı. Kararsız kaldım, yardımınıza ihtiyacım var.

Aklımdaki sistemler şöyle;
1440P Sistem:
  • Intel i5 6500
  • MSI B150M M3 Anakart
  • 8 GB 2133 MHz RAM
  • MSI GTX 1070 Gaming X
  • Seagate 1 TB Baraccuda HDD
  • Aerocool 600W 80+ Bronze PSU
  • Deepcool Dukase Kasa
  • Dell U2515H 1440p 6 MS IPS Monitör
  • (Ayrıca sıvı soğutma, SSD ve RAM eklenecektir 2 ay içerisinde)
1080P Sistem:
  • Intel i5 6600K
  • MSI Z170A Tomahawk Anakart
  • 8 GB 2133 MHz RAM
  • MSI GTX 1070 Gaming X
  • Seagate 1 TB Barracuda HDD
  • Aerocool 600W 80+ Bronze PSU
  • Thermaltake Core V21 MicroATX Mini ITX Kasa
  • Silver Stone TD-03 LITE Sıvı Soğutma
  • ASUS MX259H 1080p 5 MS IPS Monitör
  • (Ayrıca SSD ve RAM eklenecektir 2 ay içerisinde)
Sizden ricam sistemlerimi değerlendirmeniz ve acaba işlemciler darboğaz yapar mı fikrinizi söylemeniz. Daha iyi olabilir mi veya yanlışlarımı söylemeniz. Ben bu arada sadece hafta sonları oyun oynayabilen bir tıp fakültesi öğrencisiyim, o sebeple benim için çok önemli tavsiyeleriniz. Azıcık olan oyun seansımdan zevk alarak oynamak istiyorum. Bir rekabet oyuncusu olmadığım için de 144 Hz gibi monitörleri düşünmedim IPS ekranın renk kalitesini çok seviyorum. Sorularım bu kadardı, yanıtlarsanız sevinirim.

Ömer Furkan ATA, saygılarımla.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 işlemcide darboğaz yaşamazsın dostum, durum böyle olunca zaten olay tamamen ekran kartında bitiyor. Ekran kartları da aynı olunca 2 sistem arasındaki tek far OC var ve OC yok şeklinde. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, monitörünü 1MS seçersen daha iyi olur aslında orada yazılan fabrika testleri olduğu için en iyi performansını ölçüyorlar en zorlayıcı olanını değil maalesef, hal öylede olunca oradaki yazan MS değerini 4 ile çarpıp gerçek sonucu alıyorsun. Mademki IPS ekranları seviyorsunuz tabi orası size kalmış. Ha birde şu var Z170 A tomahawk MATX kasaya sığmaz, ATX veya midle tower yazan kasalardan seçmelisiniz.
Not:bazı üreticiler midi tower da yazabiliyor

i5 işlemcide darboğaz yaşamazsın dostum, durum böyle olunca zaten olay tamamen ekran kartında bitiyor. Ekran kartları da aynı olunca 2 sistem arasındaki tek far OC var ve OC yok şeklinde. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, monitörünü 1MS seçersen daha iyi olur aslında orada yazılan fabrika testleri olduğu için en iyi performansını ölçüyorlar en zorlayıcı olanını değil maalesef, hal öylede olunca oradaki yazan MS değerini 4 ile çarpıp gerçek sonucu alıyorsun. Mademki IPS ekranları seviyorsunuz tabi orası size kalmış. Ha birde şu var Z170 A tomahawk MATX kasaya sığmaz, ATX veya midle tower yazan kasalardan seçmelisiniz.
Not:bazı üreticiler midi tower da yazabiliyor
Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Monitör malesef 1ms bulamadım IPS panelde en düşük 5ms vardı. Yada çok pahalılardı. Peki çözünürlük olarak ne tavsiye edersiniz 2K'ya geçmeli miyim ? Yoksa daha güçlü bir pc ile 1080p'de devam mı etmeliyim ?

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Monitör malesef 1ms bulamadım IPS panelde en düşük 5ms vardı. Yada çok pahalılardı. Peki çözünürlük olarak ne tavsiye edersiniz 2K'ya geçmeli miyim ? Yoksa daha güçlü bir pc ile 1080p'de devam mı etmeliyim ?

Bence 1080p 144Hz bir monitör bu sisteme yakışacaktır. Bende Asus 248qe modelini kullanıyorum ve elimde 1070 var. O 144 fps'yi hissetmek gerçekten güzel bir duygu.

Bence 1080p 144Hz bir monitör bu sisteme yakışacaktır. Bende Asus 248qe modelini kullanıyorum ve elimde 1070 var. O 144 fps'yi hissetmek gerçekten güzel bir duygu.

Anladım peki ne tarz oyunlar oynuyorsunuz ben CS GO gibi oyunlar oynamıyorum daha ziyade hikaye oynuyorum acaba genede fark eder mi ? Bu arada işlemci ve anakartınızı da söyler misiniz ?

Sıvı soğutma değiştireceğine işlemciyi o zamana kadar çıkarsa kabylake i7 7700 al. Hatta şimdilik işlemciyi i3 al 2 ay sonra satarken zararın daha az olur. Monitörü Viewsonic 24inç 4K monitör ile değiştir. Hem tepkimesi düşük fiyat farkıda fazla değil.

Son düzenleme:
Anladım peki ne tarz oyunlar oynuyorsunuz ben CS GO gibi oyunlar oynamıyorum daha ziyade hikaye oynuyorum acaba genede fark eder mi ? Bu arada işlemci ve anakartınızı da söyler misiniz ?

Cs: GO oynuyorum. Bunun dışında hikaye tarzı oyunlarda oynuyorum ama gerçekten farkı oluyor. Bu arada işlemcim i5 6600K ve anakartım Msi Z170A Gaming M7.

Dostum GTX1070 ağırlıklı olarak 1440P ve 4K'ya giriş olarak düşünebilirsin. 1080P monitörler için bukadar masrafa gerek yok GTX1060 veya RX480 gayet 1080P'de işini görecektir. Seçmiş olduğun ekran kartı tabiri caizse hayvan gibi güçlü yani bu gücü 1080P'de göremezsin. GTX1070 için bir halterciye ya şu çocuğu bi havaya kaldır demek gibi birşey oluyor 1080P'de çalıştırmak, öbür tarafta ise o halterci 250-300 kilo kaldırabiliyor. 1440P-2K-4K gbi seçeneklere yönelirsen ekran kartının gücünü daha iyi anlarsın kanaatindeyim.

Cevaplarınız için çok teşekkür derim. Anladığım kadarıyla ya 144 Hz 1080p yada 1440p bir monitör alacağım peki i5 6500 bana yeter mi ancak ilerde kabylake ile değiştirecek isem(1 yıl sonra) ?

Dostum okadar masrafı yaptıktan sonra, bence Kabylake serisi işlemciyi unut. Arasında öyle gözle görülür bir fark olmaz. Ekstradan kendine külfet yapmış olursun ama Kabylake istiyorsan diğer parçaları al işlemci kalsın, Kabylake işlemciler çıkınca al veya o işlemciler çıktığında al, az bir para değil 200-250$ her seferinde boş yere külfet.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı