5300 TL Intel i5 6600K GTX 1070 Monitör Dahil Sistem Toplama

Ben geç kalmışım biraz o zaman :) Hayırlı olsun hocam ama 2k çözünürlükte 1070'e darboğaz yapmazdı 6500. Çözünürlük arttıkça işlemci üzerinden yük kalkar. Ancak sisteminiz oldukça güzel güle güle oynayın.

Henüz sistemi almadım Tolga bey biraz almış gibi konuşmuşum kusura bakmayın. Ancak 1070 alınca malesef iyi bir monitör alamıyorum o sebeple bu sistemde kalmayı planlıyorum. Ancak sizin dediğinizi bende bir yerlerde okumuştum. Bu sebeple işlemcide nisbeten düşük bir model seçtim. Ancak i3'e kadar da inmek istemedim açıkcası. Yoksa inmelimiyim acaba ?

Henüz sistemi almadım Tolga bey biraz almış gibi konuşmuşum kusura bakmayın. Ancak 1070 alınca malesef iyi bir monitör alamıyorum o sebeple bu sistemde kalmayı planlıyorum. Ancak sizin dediğinizi bende bir yerlerde okumuştum. Bu sebeple işlemcide nisbeten düşük bir model seçtim. Ancak i3'e kadar da inmek istemedim açıkcası. Yoksa inmelimiyim acaba ?
Hayır kesinlikle inmeyin. i5 ile i3 arasında gerçekten hissedilir fark var. Çünkü 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçiş yapıyorsunuz. Gülük kullanım içinde oyun için hem ideal hem bence minimum i5 işlemciler. Biraz editing giriyorsa işin içine bütçe de varsa i7 mantıklı oluyor. i5'ten aşşağıya inmeyin yukarıda çıkmanıza gerek yok. Ekran kartı olarak da bence en mantıklı seçimi yapmışsınız.

Ama referans almayın almadıysanız. 50-60 derecelerden 80lere fırlıyor sıcaklık. Pişman olursunuz.

Hayır kesinlikle inmeyin. i5 ile i3 arasında gerçekten hissedilir fark var. Çünkü 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçiş yapıyorsunuz. Gülük kullanım içinde oyun için hem ideal hem bence minimum i5 işlemciler. Biraz editing giriyorsa işin içine bütçe de varsa i7 mantıklı oluyor. i5'ten aşşağıya inmeyin yukarıda çıkmanıza gerek yok. Ekran kartı olarak da bence en mantıklı seçimi yapmışsınız.

Ama referans almayın almadıysanız. 50-60 derecelerden 80lere fırlıyor sıcaklık. Pişman olursunuz.
Tamam teşekkürler öneriniz için. Peki referans kartı ve anakartı değiştirmeyi(z170) önerirmisiniz monitörü 6ms 60Hz olan Dell U2715H(FreeSync yok) yaparak ? Yada U2515H(1500 TL) ama bu 25'' olduğu için ders çalışırken problem yaşayabilirim diye düşündüm.

Anakartı değiştirmeniz gerektiğini düşünmüyorum. Freesync gibi bir güzellikten de maruz kalmamalısınız yeni alıyorken monitörünüzü. Eğer bütçeyi çok zorluyorsa 2k 75Hz ya da 1080p 144Hz bakabilirsiniz. Zaten 2k'da 144 FPS göremezsiniz şu an o kartla. 1080p düşerseniz ama 144 kesinlikle tercihiniz olmalı.

5000 TL alışverişe 300 TL indirimle şöyle bir sistem topladım.

upload_2016-10-6_19-45-48.png

5000 TL alışverişe 300 TL indirimle şöyle bir sistem topladım.

Eki Görüntüle 192719
Çok teşekkür ederim gayet güzel olmuş gibi eğer 1080p ve TN panel bir monitör düşünürsem mutlaka bakacağım.

Arkadaşlar Asus MG279Q Ips 1440p 4ms 144Hz FreeSync monitörümü almış bulunuyorum. Babamlada da konuştum biraz ıslarla İ5 6500 + GTX 1070 sistem toplaya bileceğim.

Lütfen bana bir anakart uygun(Aklımdaki msi b150m bazooka) fiyatlı önerebilir misiniz ?

Bu arada cebitech diye bir mağaza var baya uygun gibi ürün fiyatları acaba nasıl bir site ?

1070 almaktansa RX480 CF yap. O monitörün Freesync özelliğini Nvidia kart alırsan çöpe atmış olursun. Anakart bazooka yerine Asrock B150M Pro4 öneririm. Bazookada olmayan M.2 SSD ve fazla PCI slotu gibi artıları var.
Anladım haklısınız galiba FreeSync imkanını kullanmış olurum. Yaza doğruda ikinci RX 480 alırım. Zaten bir tanesi bile tüm oyunları orta-yüksek ayarda 60 Fpslerde oynatabiliyor .Ayrıca anakartı H170m M3 yaparım bu durumda.

Anladım haklısınız galiba FreeSync imkanını kullanmış olurum. Yaza doğruda ikinci RX 480 alırım. Zaten bir tanesi bile tüm oyunları orta-yüksek ayarda 60 Fpslerde oynatabiliyor .Ayrıca anakartı H170m M3 yaparım bu durumda.
Bence cf yapmayın. 480 almalısınız evet ama zaten o kart 2k'ya nefesi yeten bir kart. Sizi tatmin etmediğinde AMD'nin daha güçlü kartları çıkmış olursa elinizdekini satar ona geçiş yaparsınız. Unutmayın cf ile 2x480 performansı almıyorsunuz. Kartın birinin yarısını belki daha fazlasını kullanmayacaksınız. Çoğu oyunda zaten destek olmayacak ve belki de 1x480'den düşük performans alacaksınız. Cf önermiyorum ben kesinlikle.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı