5300 TL'ye Sistem Tavsiyesi

Hocam O.C yapmayı düşünüyorsanız "K" serisi bir işlemci ve Z97 anakart almalısınız. Böyle bir niyetiniz varsa ASUS'un attığınız monitörünü alıp, anakartı Z97 Gaming 5 işlemciyi i7 4790K ile değiştirin ve Hyper 212 EVO alın. Ayrıca istediğiniz için son olarak 16 GB RAM alabilirsiniz. :)

@erencems1 Dostum iki monitörde 50~75 Hz aralığında dogrusu VX248H gayet güzel bir monitör.

-Overclock hız aşırtmadır, Çarpan kilidi açık olan işlemcilerde bu işlem yapılabilir. Örneğin; i7 4790K, i7 4770K, i5 4690K. İntel firmasında "K" serisi olan işlemciler çarpan kilidi açık olanlardır. AMD firmasında FX ve APU serisinin çarpan kilidi açıktır, Örneğin AMD Fx 8350, Fx 9370 AMD A10 7850, AMD A10 7300. vs...
-Peki nasıl yapılıyor? Bunun cevabı için şu video size baya yardımcı olacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@SerhadTuran Peki Asus monitörünü alsam atıyorum 100 fps aldıgım bi oyunda kaymalar oluşurmu ? ve O.C. direk bilgisayarı aldıgımda yapsam bir sıkıntı olurmu ?
@Adion 200 lira daha pahalı önceki anakarta göre fakat monitörden kısınca eşitleniyor galiba, son oturttugumuz sistemin bir listesini cıkarsak aslında iyi olur fiyat ve özellik bakımından :D Galiba dostum 5600 liraya falan gene denk geliyor 16 ram, o.c. anakart ve işlemciyle birlikte tekrar :D

@Adion Dostum öncelikle kac saattir benim gibi cok soru soran meraklı biriyle sıkılmadan ilgilendigin icin tesekkür ederim :)
@Firestorm.x92 620W galiba 60 lira falan fark ediyo galiba değiştiririm .
Ortak sorum ise alacagım asusun monitörü 75hz oldugu icin 100 fps aldıgım bir oyunda problem yaşatırmı bana ?

@erencems1 Monitörden kısınca üstüne para bile artabilir. :) Attığım sistemde anakartı Z97 Gaming 5, işlemciyi i7 4790K, RAMleri terchinize göre 16 GB (2X8) yapın. Son olarak da Hyper 212 EVO ekleyin. Bunun dışında diğerleri aynı kalabilir.
Hyper 212 EVO ile 4.3GHz' ye düşürmek zorunda kalabilir turbo frekansı. 4790k iyi ısı üretiyor gerçekten, üst düzey soğutma gerekiyor OC için. Öte yandan 4790 + Hyper 212 Evo sorunsuz olur. Çarpan kilitli ve kilitsiz arasında 5 derece civarlarında fark oluyor tam yük sıcaklıklarında i5 4690' da. i7 4790' da 7 derece civarlarında olur muhtemelen.

@erencems1 Ne demek çekinmeden sorabilirsin. :) Soruya gelirsek bildiğiniz gibi V-Sync açık değilse yani FPS monitörün gösterebildiği Hz değerine eşit değilse ekranda kırılmalar meydana gelir. Bunu V-Sync açarak çözebiliyoruz. Siz 144 Hz bir monitör alırsanız V-Sync açtığınızda eğer ekran kartının gücü yetiyorsa yani o FPS'yi zaten veriyorsa FPS'yi yenileme hızına yani 144 Hz sabitler. Bu şekilde sabit 144 FPS ile kırılmalar olmadan oynayabilirsiniz. 75 Hz alırsanız V-Sync açtığınızda FPS 75'e sabitlenecek. Yine kırılmalar olmayacak fakat GTX 980 çoğu oyunda 75 FPS'den fazla veriyor. Yani 75'e sabitlendiğinde kart kendini %100 kullanma gereksinimi bile duymayacak. Ayrıca ne kadar 30 FPS üstü anlaşılmaz vs. deseler de 144 FPS ile 75 FPS arasındaki farkı anlayabilirsiniz. Yani çok daha akıcı olur. :) Bunun dışında performans olarak hiç bir sıkıntı yaratmaz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı