540 Hertz monitör alınır mı?

AW2725DF kullanıyorum. Valorant'ta aktif olarak yücelik 1 rankımdayım. Yücelik-immo bitirmiş insanlar geliyor oyuna. İmmortal olmuşluğumda var. Rankım aşırı yüksek falan değil ama, düşükte sayılmaz. Bana kalırsa e sporcular haricinde TN panel boş iş. OLED monitörler 1.5 katı daha yüksek yenileme hızına sahip LCD paneller ile aynı netliği sunuyor. AW2725DF 0.2ms ortalama tepki süresine sahip. Ben daha 0.2ms tepki süresine sahip TN monitör görmedim.
Konuda önerilen BenQ ile Dell tepki süresi testine bakarakta doğrulayabilirsiniz. 0.2ms vs 3.5ms.

IMG_2924.jpeg

IMG_2923.jpeg

Elindeki 240Hz OLED'in tepki süresi 540Hz LCD'den daha iyidir emin ol, zaten Dual OLED monitörler var 4K 240Hz 1080p 480Hz geçişli onlara bak derim 32" monitör de profesyonel olarak Half-Life'de oynadım 4:3 yapınca boyut sorunu yaşamadım ayrıca CRT monitörün 100hzsinde aldığım performans bütün LCD ve OLED'lerden daha iyi halen.

FPS monitörü BenQ Zowie'dir aksini iddia edebilecek kimse yok
Aksini iddia edeyim en iyi FPS monitörü CRT'dir, 60Hz de bile haraket bulanıklığı yapmaz input lag 0ms dir analog olduğundan anlık tepki süresine sahiptir orta kalite crt ler bile 160Hz'e kadar çıkabilir bu lcd deki 1000Hz den daha iyidir. Evet günümüzde kullanılmıyor ama söylemek istedim.

Son düzenleme:
asus rog swift pg32ucdm 4k 240 hertz oled kullanıyorum hocam
Sıradan bir kullanıcı için bu durumlar pek hissedilmez bana göre bu tarz donanımlar balondur, asıl fark internetinizdir, elbette 540Hz bir monitör ile şu anki kullandığınız monitöre göre milisaniyelik çok küçük bir sonuç alırsınız ancak bu küçük milisaniyelik farkı hissedemezsiniz. Yani polling rate değeri çok yüksek bir klavye-fare'niz olsun ve 540Hz 0.2ms bir monitör kullansanız ama ping'iniz CS 2'de 30ms olsun ve karşınızda ki kişinin ise yine sizle aynı ping değerine 30 ms'e sahip olsun ve aynı klavye-fare ama 165Hz ve 1ms monitöre sahip olması ikiniz arasında sadece milisaniyelik bir fark ortaya koyar ve bu farkı hissetmek bir profesyonel için bile imkansız çünkü saniyenin 1000'de 1'inden bahsediyoruz. Kısacası şu anki monitörden devam edin.

Sıradan bir kullanıcı için bu durumlar pek hissedilmez bana göre bu tarz donanımlar balondur, asıl fark internetinizdir, elbette 540Hz bir monitör ile şu anki kullandığınız monitöre göre milisaniyelik çok küçük bir sonuç alırsınız ancak bu küçük milisaniyelik farkı hissedemezsiniz. Yani polling rate değeri çok yüksek bir klavye-fare'niz olsun ve 540Hz 0.2ms bir monitör kullansanız ama ping'iniz CS 2'de 30ms olsun ve karşınızda ki kişinin ise yine sizle aynı ping değerine 30 ms'e sahip olsun ve aynı klavye-fare ama 165Hz ve 1ms monitöre sahip olması ikiniz arasında sadece milisaniyelik bir fark ortaya koyar ve bu farkı hissetmek bir profesyonel için bile imkansız çünkü saniyenin 1000'de 1'inden bahsediyoruz. Kısacası şu anki monitörden devam edin.
Hocam açıkçası oled monitörün tepkiselliğiyle alakalı bir sorunum yok. Hatta oled monitörler TN'lerden bile hızlı ona bakarsak. Fakat bu açtığım konudan bağımsız bir şekilde bugün biraz düşündüm de benim şuanki oled monitörümü rekabetçi oyunlarda kullanmak istemememin 2 sebebi var ;

1) 32 inç olduğu için ekrana hakimiyet zorlaşıyor. 24 inç bu işin idealidir.

2) Oled olduğu için düzenli olarak aynı rekabetçi oyunu sürekli olarak saatlerce oynadığım takdirde ekrandaki HUD ögelerinden dolayı monitörü yakma riskim de artacaktır.

Bu iki sebepten ötürü rekabetçi için bir monitör daha almayı düşündüm ve bütçemi gözönüne alınca 540 hertz alabiliyorum. Bu noktada atacağım adım mantıksız mı sizce ?

Hocam açıkçası OLED monitörün tepkiselliğiyle alakalı bir sorunum yok. Hatta OLED monitörler TN'lerden bile hızlı ona bakarsak. Fakat bu açtığım konudan bağımsız bir şekilde bugün biraz düşündüm de benim şu anki OLED monitörümü rekabetçi oyunlarda kullanmak istemememin 2 sebebi var;

1) 32 inç olduğu için ekrana hakimiyet zorlaşıyor. 24 inç bu işin idealidir.

2) OLED olduğu için düzenli olarak aynı rekabetçi oyunu sürekli olarak saatlerce oynadığım takdirde ekrandaki HUD ögelerinden dolayı monitörü yakma riskim de artacaktır.

Bu iki sebepten ötürü rekabetçi için bir monitör daha almayı düşündüm ve bütçemi gözönüne alınca 540 Hertz alabiliyorum. Bu noktada atacağım adım mantıksız mı sizce?

Çözünürlüğü 2048x1536 yaparak 4:3 görüntü alırsın ekranın yarısı kullanır kenarlar Black bar olacağı için boyut sorunun çözülür diye düşünüyorum ayrıca 540Hz monitöre masraf yapacağına bir OLED parası daha biriktirirsin ki benim OLED ekranla günde 10 saat Half-Life oynadığım oluyordu hala burn in yaşamadım HUD'dan dolayı.

Çözünürlüğü 2048x1536 yaparak 4:3 görüntü alırsın ekranın yarısı kullanır kenarlar Black bar olacağı için boyut sorunun çözülür diye düşünüyorum ayrıca 540Hz monitöre masraf yapacağına bir OLED parası daha biriktirirsin ki benim OLED ekranla günde 10 saat Half-Life oynadığım oluyordu hala burn in yaşamadım HUD'dan dolayı.
Bu da mantıklı geldi. Çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı