540 Hertz monitör alınır mı?

Hocam açıkçası oled monitörün tepkiselliğiyle alakalı bir sorunum yok. Hatta oled monitörler TN'lerden bile hızlı ona bakarsak. Fakat bu açtığım konudan bağımsız bir şekilde bugün biraz düşündüm de benim şuanki oled monitörümü rekabetçi oyunlarda kullanmak istemememin 2 sebebi var ;

1) 32 inç olduğu için ekrana hakimiyet zorlaşıyor. 24 inç bu işin idealidir.

2) Oled olduğu için düzenli olarak aynı rekabetçi oyunu sürekli olarak saatlerce oynadığım takdirde ekrandaki HUD ögelerinden dolayı monitörü yakma riskim de artacaktır.

Bu iki sebepten ötürü rekabetçi için bir monitör daha almayı düşündüm ve bütçemi gözönüne alınca 540 hertz alabiliyorum. Bu noktada atacağım adım mantıksız mı sizce ?
Kişisel tercih 24 inç seçmek bir şey diyemem, ben 32 inç bir monitör kullanıyorum ve genelde hibrit bir kullanıma sahibim, nadiren arkadaşlarla PUBG veya CS 2 oynuyorum bunun dışında daha çok bu sıralar BF 2042 ve açıkçası pek şikayetçi değilim ekranın büyük olmasından. OLED monitör ile deneyimi olanlar bu konuda tecrübelerini paylaşır.

Bu da mantıklı geldi. Çok teşekkür ederim.

Evet büyük ekranlarda 4:3 çözünürlük nimet oluyor ama bazen CS de falan 4:3 yaptığında Black bar olmuyor ekran genişliyor onu ekran kartı ayarlarından yapman gerekir en azından göz hizanda olur bende bu şekilde 32" monitör de FPS oyunları oynayabilmiştim kafamı çevirmeye gerek kalmadan 4:3 çözünürlüklerde.

Açıkçası yüksek elolarda değilim fakat başlamayı düşünüyordum rank kasmaya. O yüzden alasım geliyor. Bu arada aklımda ASUS'un 540 Hertz'i vardı. Zowie ile farkı nedir? İkisi de TN panel ve 540 Hertz. Zowie'ye extradan para vermeye değecek neyi var ki?

Dostum ASUS BenQ'yla aynı firmadan panel yaptırıyor ama kalite olarak asla bir değil redditeki kanallarda araştırırsan daha net cevaplar alırsın ASUS dediğim gibi iyi bir panele sahip değil Zowie dediğimiz ürün monitör içinde birçok farklı şekilde ayarlanabilir özelliği var ki Zowie'nin en çok farklarından biriside diğer monitörlere göre 0 ghosting ve blurlanmayı kaybetmiş olması eğer monitör konusunda sıkıntı yaşamayım kalibremdeki oyunculardan üstün olayım diyorsan BenQ Zowie alacaksın ben sana burada madde madde açıklarım adamlar zaten sırf e-spor için üretiyor bu monitörü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı