5400 RPM ile oyun oynanır mı?

NorinRadd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
lenova ideapad gaming 3
ryzen 5 7535hs
rtx 2050
2x8 gb ram 4800 mhz ddr5
Meslek
organizatör
Bir hata yaparak 5400 RPM HDD aldım. Bu HDD ile offline oyunlar oynanır mı? Zaten ekran kartımdan dolayı sürekli çok yeni oyunlar oynayamayacağım.

Doku kalitesi yüksek oyunlarda sıkıntı yaşayabilirsin. Mesela Forza oyunlarında 7200 RPM HDD ile sorun yaşıyorum HDD sorun olmamasına rağmen.

Yükleme ekranlarında beklemek çok canımı sıkmıyor. Zaten tüm oyunları Low'da oynuyorum kaplamalar çok yüksek olmuyor oynadığım oyunlarda. Ama bir arkadaşım oyundan atar falan dedi FPS düşer dedi. Doğru mu?

FPS düşürmez ama bozuk HDD FPS düşmesi yapar. Böyle yapacağını sanmıyorum.

Yani 5400 RPM'in tek sorunu oyunları 7200'e göre bir tık daha mı yavaş yüklüyor?

Evet o var, bir de dediğim doku kalitesinin yüksek olduğu oyunlarda donma yapabilir.

Tamamdır sağ olasın.

@BERWAR hocam peki bir şey soracağım. HDD indirme hızını etkiler mi? Steam'de indirme hızını.

Son düzenleme:
Hocam değil 5400 7200 rpm bile şuan oyunlarda stabil bir performans vermiyor, veremiyor. Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi yarış oyunlarda 7200 rpm bile yetmiyor özellikle forza the crew gibi oyunlarda.
Yine masaüstüne ben witcher 3 oynarken bile özellikle kalabalık veya şehire girdiğimde dokular baya geç yükleniyordu. Bir ara o kadar yavaşladı ki wcye gidip geldiğimde de dokular hala yükleniyordu :D Tabi bende oldu diye sizde de olacak diye bir şey yok ama şuan maalesef ki stabil oynamak için ve iyi oyunlar için SSD şart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı