550 TL anakart önerisi ve 500 TL işlemci önerisi

Ramınızı yükseltmeniz gerekiyor . işlemci olarakta İntel Xeon E3-1230 v2 Alabilirsiniz kendisi i7 3770 seviyesinde bir işlemcidir .
 
İntelden çok anlamıyor olsam da düzgün bir upgrade için, en azından giriş seviyesi denebilecek bir sistem için DDR4 e geçiş yapmanız gerekecek. Bu da anakart, işlemcinin yanına bir de bellek alınması anlamına geliyor. Bence acele etmeyip biraz daha bütçe biriktirip bir yandan da düzgün indirimleri takip edip bu 3 donanımı tamamlamaya çalışın. Tabi güç kaynağınızın W değeri nedir çıkış pinleri toplanacak sisteme yeterli olacak mı bunlar da ayrı.
400 watt
 
Çok fazla kombinasyon var ve bunların bir çoğu bütçe arttırmanıza bağlı denebilir. Fakat daha önce belirttiğim gibi sabırlı olup olayı iyi değerlendirmek şart. Köklü bir değişiklik yapılmadığı sürece şu an ki sisteme yapacağınız her değişim gereksiz masraf olacaktır, ondan emin olabilirsiniz.
Ryzen 1200 işlemci, A320 Anakart ve 1x8 3000 MHZ bellek ile şimdi bile zorlanarak bir şeyler çıkar ama işlemci bütçesini bir tık arttırarak en azından Ryzen 1200 ün yeni versiyonu, anakart bütçesini bir tık arttırarak B450 anakart almak mümkün olur. Fakat daha da arttırıp Ryzen 1600 diye sonu olmayan bir yoldur bu.
 

Geri
Yukarı