5500 TL IPS monitör önerisi

Bütçe
5500
Hocam bu ücretteki monitörler üç aşağı beş yukarı aynı kalitede sadece yenileme hızlarında farklılıklar olmakta.

Aynı kalite mi? Üretim teknolojisi, panel kalitesi, ekran renk değerleri ve kalibrasyonu + Sync teknoloji uyumluluğu bunlar ne zaman aynı oldu? Yorumunu doğru bulmuyorum. O zaman sıf aynı para olduğu için Gamepower'ya da Rampage önerelim.

Aynı kalite mi? Üretim teknolojisi, panel kalitesi, ekran renk değerleri ve kalibrasyonu + Sync teknoloji uyumluluğu bunlar ne zaman aynı oldu? Yorumunu doğru bulmuyorum. O zaman sıf aynı para olduğu için Gamepower'ya da Rampage önerelim.
:D hocam tartışmak istemiyorum sadece dediğiniz ve merak ettiğiniz şeye cevap verip kenara çekiliyorum. LG markası dediğiniz gamepower veya rampage gibi merdiven altı markalardan çok farklıdır. Sync uyumluluğu dediğiniz durumda hiç bir problem yaşamadım. Panel kalitesi dediğiniz durumda ise LG paneli kalitesini ispatlamış durumda diyebiliyorum. Ekran renk değerleri IPS panel olduğu için zaten yeterince doğal olmaktadır. Teknolojileri ve ekran parlaklığı hakkında değişikler olabilir ama zaten parlaklığı çok yüksek bir monitörü kullanmak pek mümkün değildir. Bu gibi orta segment ürünlerde pek yeni üretim teknolojileri bulunmamaktadır. Saygılarımla iyi günler dilerim.

Aktif şekil 2 yıldır bunu kullanıyorum. Mutluyum ve memnunum. Biraz bütçeyi açarsan muazzam kullanırsın.

Hocam şu an bunu bende kullanıyorum çok memnunum ama çok pahalı şu an, stoku az çünkü, bu kadar para vermeye gerek yok.

Bu bütçelerde daha iyi monitörler varken 3 yıl olacak neredese LG mi öneriyorsunuz? Birazcık monitör araştırsanız mükemmel olacak.

LG'den daha üstün modeller var.

Bu arkadaşın önerdikleri gayet iyi hocam.

:D hocam tartışmak istemiyorum sadece dediğiniz ve merak ettiğiniz şeye cevap verip kenara çekiliyorum. LG markası dediğiniz Gamepower veya Rampage gibi merdiven altı markalardan çok farklıdır. Sync uyumluluğu dediğiniz durumda hiçbir problem yaşamadım. Panel kalitesi dediğiniz durumda ise LG paneli kalitesini ispatlamış durumda diyebiliyorum. Ekran renk değerleri IPS panel olduğu için zaten yeterince doğal olmaktadır. Teknolojileri ve ekran parlaklığı hakkında değişikler olabilir ama zaten parlaklığı çok yüksek bir monitörü kullanmak pek mümkün değildir. Bu gibi orta segment ürünlerde pek yeni üretim teknolojileri bulunmamaktadır. Saygılarımla iyi günler dilerim.

Hocam bende tartışmak için yazmıyorum. Fakat kaçırdığınız ayrıntılar var. Çok genel konuşuyorsun ve markaya sığınıyorsun. Bu yanlış. LG sarı renk ve kötü renk konusunda çok şikayet aldı ve hala alıyor. LG'de arkadaşım çalışıyor kulağıma geliyor bazı şikayetler. Yine de LG kötü demiyorum ama Dell LG'den panel alıp kendi teknolojisini üstüne koydu ve Avrupa'da satışa başladı. Sağ olsun Gaming.gen ve Beta ürünleri ana depodan ülkemize getirdi. Burada ki farkı anlaman gerek. Eğer Dell'de 3 sene sonra yeni model sokmazsa pazara o da önerilmeyecek. Bu böyledir. Monitör sektörü telefon gibidir. Üst model gelir alt model elenir.
Kısaca anlatmak istediğim Gigabyte'nin kronik sorunlu bir modeli var bilirsin G24F sonra -2 olarak tekrar çıkış yaptı. Şimdi sen gidip G24F mi alırsın yoksa son çıkanı mı? Soruyu anlarsan beni de anlarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı