5500 TL'ye i7 6700K ve GTX 1070 Sistem Alınır mı?

Eve yeni geldim dün telefondan giriyordum. Şimdi biraz daha inceledim GALAX 1070ti 2700 TL fazla iyi bir fiyat değil mi yani başka sitelerde pek satılmıyor fakat sebebini anlamadım. Bu kadar insan boşunamı 3500TL falan veriyor.
Hocam, kimse sizin kötülüğünüzü istemiyor. Bakın bahsettiğiniz sistem gayet iyi ve 2 nesil geride olmasına rağmen hâla güçlü bir sistem fakat bu fiyata göre mining yapılmış olma ihtimali veya parçaların hırpalanmış olma ihtimali çok yüksek. Siz siz olun @rtakak beyin önermiş olduğu sıfır sisteme yönelin.

Eve yeni geldim dün telefondan giriyordum. Şimdi biraz daha inceledim GALAX 1070ti 2700 TL fazla iyi bir fiyat değil mi yani başka sitelerde pek satılmıyor fakat sebebini anlamadım. Bu kadar insan boşunamı 3500TL falan veriyor.

Galax diye yabana attığın markanın HOF modeli piyasada satılan kartların çoğu modelinden iyidir. Galax marka olarak ülkemizde yeterince tanınmıyor olması onu kötü marka yapmaz. Bugün IPhone X modelinin üzerindeki elma simgesini silsek telefonu aynı fiyata satamazsın. Dolayısıyla sorunun cevabı bence evet 3500 TL bu çapta kart için aralarındaki fiyat farkını da hesaba katarsak boşuna masraftır.

Birebir aynı felan değil.
Hangi değerlerden bahsediyorsun?

Bir kere 6700K 4 çekirdekli, 2600X 6 çekirdekli.
Bence fiyatı 2.el olarak gayet normal.
Ayrıca sadece mining için toplanmış şlemciyi düşük seçerlerdi.

Son düzenleme:
Birebir aynı felan değil.
Hangi değerlerden bahsediyorsun?

Bir kere 6700K 4 çekirdekli, 2600X 6 çekirdekli.
Bence fiyatı 2.el olarak gayet normal.
Ayrıca sadece mining için toplanmış şlemciyi düşük seçerlerdi.

2.el olarak fiyatı normal derken benim baktığım sistem için mi dediniz ve alttaki mining olsa işlemci düşük seçerlerdi cümlesini?

aslında sene başından beri fiyatların düşmesini bekliyorum ama düşeceği falan yok bi yerden almak gerekiyor diye çok gaza deldim şuan kasım black-friday günlerini bile bekleyemeyeceğim sanırım :(

Al gitsin :) Bu sistemi alırsan ileride 8GB RAM takmayı unutma. Mümkünse aynısından.

Evet, sizin dediğiniz sistemin 5.500 TL olması normal, çok düşük değil.

Mining yapılırken işlemci çok kullanılmıyor. Asıl yatırım ekran kartına yapılır. İşlemci 200 TL'lik işlemci seçiyorlar.

Al gitsin :) Bu sistemi alırsan ileride 8GB RAM takmayı unutma. Mümkünse aynısından.

Evet, sizin dediğiniz sistemin 5.500 TL olması normal, çok düşük değil.

Mining yapılırken işlemci çok kullanılmıyor. Asıl yatırım ekran kartına yapılır. İşlemci 200 TL'lik işlemci seçiyorlar.
Kardeşim oyun, masaüstü ve render performansı yüzdelik olarak birbirine benziyor. Tıkla bak bakalım.

UserBenchmark: AMD Ryzen 5 2600 vs Intel Core i7-6700K

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler az önceki konuşmamda arkadaş fiyatta yamuk yapmaya başladı 6bin TL istemeye başladı bunun üzerine pazarlıklar yarıda kaldı. Sanırım 0 sistem toplayacağım 2.el çok güvenmiyordum zaten. :(

Render performansı ve oyun performansı benziyor mu?
Render performansı olarak 2 çekirdek, 4 thread ve çoklu işlem gücü farkıyla 6700K'yı geçiyor. Oyun performansı olarak çok çekirdek kullanan oyunlar hariç bariz şekilde biraz geride.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı