5500 TL'ye motor kaskı tavsiyesi

Ekipmanın önemi konusunda söylediklerinde haklısın fakat bu 5500 liralık bir öneri konusu. Adam senin mantığına göre motora hiç binmeyecek. İlla gidip tulumla mı motosiklete binecek? Herkes kendi imkanları ve tercihleri dahilinde bu işi yapıyor ya da hobisine zaman ayırıyor. Çok istiyorsan bütçe konusunda yardımcı ol arkadaşa. O zaman da tulumu eksik kalacak gerçi... Yazık olur...
 
Kaynaklar sinirli, ihtiyaclar ise sonsuzdur. Senin alacagin 20-25 binlik kask 5 binlik kaskin yaninda daha saglam gözükebilir fakat 60 binlik kaskin yaninda teneke kalir. Bu demek degildir ki 5 binlik kask tenekedir. Bunu başka bir örnekle açıklayalım. Bir kurumda satın almaci olarak çalışıyorsun diyelim. Şirkete araba lazim. Ihaleye çıktın. Bütçen 1 milyon olsun. 3 tane arac var önünde. Birinci arac klimasiz, hava yastigi yok. Ikinci arac klimalı, hava yastikli, serit takip sistemli, abs si var. Ucuncu arac ise son model abs, klima, hava yastigi disinda ozel isiklandirmali, boydan boya cam tavanlı, koltuktan isitma, direksiyon isitma ne ararsan var. Simdi 1. arac 250 bin 2. arac 500 bin 3. arac ise 1 milyon. Hangisini alirsin? Elbetteki öncelik bu aracı kim kullanacak, kime hizmet edecek, vs gibi ihtiyaclara bakarsin. Bütçen yetiyor diye tüm parani 3. araca yatirmazsin. Cunku gereksizdir. Simdi diyeceksin ama bu insan cani. Evet kask çok önemli. Fakat benim aldigim motor belli. Yapacagim maksimum hiz 100-120 km. Gunluk sehir ici ort 40-60 km arasi. Cok aşırı pahali bir kask almaya gerek yok. Bu fiyat bandinda saglam kasklar var. En azindan bu hizlarda koruyabilecek. Zaten aşırı pahali kasklar bile belli bir km hizin üzerinde yetersiz kalacaktir. Onemli olan husus kurallara uyarak kendi canini ve baskalarinin canini tehlikeye atmadan dikkatli bir sürüş gerceklestirmektir.
 
Evet kask çok önemli. Fakat benim aldigim motor belli.
Söylediğine burdan itibaren katılmıyorum. Eğer "bindiğim motor 120 yapıyor zaten" diyerek bütçeni kısıtlıyorsan yanlış yapıyorsun derim. Ben konu başlığına göre yardımcı oluyorum. Kişinin bütçesine göre değil ama bu yazdığın şeyden sanki daha da güvenli(pahalı) bir kask alabilecekken kendine 5500 lira limit koymuşsun gibi duruyor.
 
Bütçem o fiyat araliginda zorlarsam AGV K1 alabilirim 8Klara cikip. Benim icin gorsellikte önemli. Kaskin kafamda buyuk durmasını istemiyorum. Bazi kasklar cok buyuk duruyor. Orantisiz. Ondan boyle bir baslikta konu açtım.
 
AGV K1ler indirimde şu anda.

Alabilirsen onu al tabii.

 

Geri
Yukarı