5500 XT vs GTX 1070

Ben en baştan beri tarafsız olarak öznel bir konu üzerine yorum yaptım. Ben güncel olan kartı almasını söyledim ama kas gücü açısından çok düşük bir farkı olan 1070'de kesinlikle alınmaz demedim. Konuya senin gibi NVIDIA fanboyları üşüşüp "AMD vs NVIDIA" kavgasına çevirdiler olayı. Hatta bazıları bana katılarak 1070 alma ama 1660 Super al diyerek tasdiklediler bile benim yorumumu. Bu yorumlar keza konu dışına çıkıyor çünkü konu sahibi iki kartı karşılaştırmamızı istemiş. Fakat sizin kafanızda NVIDIA alsın yeter ki AMD almasın olduğundan sizi ikna etmekle uğraşmamın anlamı yok ve konu benim değil. İster AMD alsın ister NVIDIA bana ne? Ben arkadaşa önerimi yaptım o da 5500 XT'de karar kıldığını belirtti son olarak hala konuya yazdıklarınızın bir anlamı varmış gibi gelip yorum atıyorsunuz. Keza 1070'in rakibi 5600 XT dedikten sonra benim seninle konuşacak hiçbir şeyim kalmadı. Rakip dediğin kartlar arasında ortalama 50 FPS fark var.

Bak dostum burada kimse NVIDIA'cı değil tamammı hatta ben RTX 3060 alacaklara genelde 6000 serisinde sorunların düzeldiğini ve fiyatı da daha az olduğundan 6600 almasını söylerim ama burada fiyatlar yakın sana sorsalar bedava RX 6600 mü RTX 3060 mı diye sen neyi seçersin tabii ki RTX 3060'ı burada anlatmak istediğimiz bu.
 
@Penetrator God
1) Ben hiç bir zaman bir markanın fanboyluğunu yapmadım, NVIDIA fanboyluğu yapmış olsaydım, profilime girip baktığında AMD ile alakalı bir makale yazdığımı, hatta kısmen AMD'yi övdüğümü bile görebilirdin ama bilmediğin şeye laf atmak ne kadar kolay tabii.
2) NVIDIA veya AMD almak için ben belli şartlara bakarım, markalara değil. İlk baştaki verdiğim örneğe geri dönelim. RX 5500 XT'nin kabul edilebilir tek yanı daha güncel olması. Güç tüketimi (130W vs 150W) ve VRAM'i (5500 XT'nin 8 GB olan versiyonunu da ele alarak) benzer. Şöyle bir örnek verelim. Diyelim ki GTX 1070'i aldık, sen diyorsun ki bu kartın sürücü desteği bitecek o yüzden yeni oyunlarda sıkıntı çıkaracak. Sonrasında kartı değiştirmek zorunda kalabilir belki. E aynı durum 5500 XT için de geçerli olacak. 5500 XT'nin de kas gücü günümüz oyunları için en azından çoğu oyunda yeterli gelmez ise yine adamın kart değiştirme ihtimali olacak. İki durumda da aynı kapıya çıkıyor. Almışken kas gücü yüksek bir kart alması yani iki kartın fiyatları da birbirine yakınsa veya kas gücüne oranla fiyatı daha uygunsa GTX 1070 alması bence daha uygun olabilir diye fikrimi belirttim basitçe, ki dedim zaten GTX 1070 çok yıpranmış haldeyse veya kendisine daha yakın bir AMD alternatifi varsa onu da alabilir ona bir şey demedim zaten. Ki ben bir öneri yaptım, nerede fanboyluk buldun da bana bodoslama saldırıya geçiyorsun onu anlamadım. Az önceki cevabında verdiğin örnekteki gibi GTX 1660 üzeri bir kart olursa mesela sırf VRAM'den ötürü GTX 1070'i tercih etmez, gider 1660 tavsiye ederdim mesela. Ben kendimce sebeplerini açıkladım, kalkmış bana fanboy diyorsun nerede fanboyluk bir açıkla. İnsanlar bir şeyi yazarken 2 kere düşünse ölecekler zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı