55000-60000 TL sistem tavsiyesi

43600 gibi bir fiyat yapıyor.

Full beyaz demiştik hocam, ama konu sahibi ikna olur mu buna bilmem.

Bu sistem daha da ucuzlatılabilir, bazı noktalar var ama konu sahibi kabul etmezse söylememin anlamı kalmaz.

Full beyaz demiştik hocam, ama konu sahibi ikna olur mu buna bilmem.

Bu sistem daha da ucuzlatılabilir, bazı noktalar var ama konu sahibi kabul etmezse söylememin anlamı kalmaz.

Beyaz sistem olarak böyle bir sistem olabilir:
51000TL tutuyor.

51000TL tutuyor.

Tamamdır bunda sıkıntılı parça yok, birazdan ben de piyasada gezinir bakarım daha uygunları var mı diye.

Bu arada işlemci 5600X olsa iyi olur, 3080 Ti kullanacak adam 2K'dan aşağı oynamaz zaten.

OC yapmayi dusunuyor musun islemciye?

Eğer sistemi çok fazla zorlamayacaksa evet. İ9 12. nesil işlemci düşünmüştüm aslında ama emin olamadım.

Şimdi gördüm evet, messinicocugu bulur kesin. 😁

Full beyaz ve ekosistem çok pahalıya gelir ve gerek yok, naçizane tavsiyem olsun. @osmannberkk
Eğer derseniz ki illa da beyaz ve ekosistem, o zaman dizmeye başlayayım. Bana fiyat ve model farkından dolayı performans kaybetmeniz olası.

Haklısınız. Fakat hiçbir lüksüm kalmadı artık. Bugün bir ev bir araba çok zor sabit gelirli bireyler için. En azından en sevdiğim şeyi keyifle yapmak istiyorum. Gerekirse bütçeyi biraz daha esnetebilirim bunun için.

43600 gibi bir fiyat yapıyor.
Sam kullanmak için AMD sistem topladım 12900k ile DDR5 bir sistem de toplanabilir.

Çok güzel bir fiyat performans sistem olmuş askında. Benim için değil de kardeşime bunu önereyim ben :) AMD sistem beni çok cezbediyor dürüst olayım ama aklımda hep DDR5 var.

Ryzen 7000 serisini bekleyin derim DDR5 için, Intel'in çoğu işlemcisi AMD'yi ancak DDR5 ile yakalayabiliyor şu anda AMD DDR4'teyken.

51000TL tutuyor.

Abi harika duruyor ya. RAM'i 32 yapıp, işlemciyi i9 12900KF yapsak, soğutmayı da 300'lük yapsak aradaki farka değer mi sizce. Vallahi elinize sağlık arkadaşlar çok memnun oldum.
Ryzen 7000 serisini bekleyin derim DDR5 için, Intel'in çoğu işlemcisi AMD'yi ancak DDR5 ile yakalayabiliyor şu anda AMD DDR4'teyken.

Zaten 2-3 ay daha vaktim var. Fakat ülke piyasası çok sıkıntı, Ryzen yeni serisini 15000 civarından açarsa şaşırtmaz beni. O yüzden emin olamadım. Intel'in de NVIDIA ile kan bağı olduğu için Intel düşünmüştüm ama sizin fikirleriniz de çok aydınlatıcı, düşüneceğim.

Zaten 2-3 ay daha vaktim var. Fakat ülke piyasası çok sıkıntı, Ryzen yeni serisini 15000 civarından açarsa şaşırtmaz beni. O yüzden emin olamadım. Intel'in de NVIDIA ile kan bağı olduğu için Intel düşünmüştüm ama sizin fikirleriniz de çok aydınlatıcı, düşüneceğim.

5800X3D geliyor olmadı, 12900K'ya direkt kafa tutacak model olarak geçiyor ama OC desteği olmayacak.

2022 üçüncü çeyrekte 7000 serisi geliyor, fiyatlara vs bakıldığında karar verilebilir. Olmadı Intel toparlarız size de, nasıl isterseniz.

Abi harika duruyor ya. RAM'i 32 yapıp, işlemciyi i9 12900KF yapsak, soğutmayı da 300'lük yapsak aradaki farka değer mi sizce. Vallahi elinize sağlık arkadaşlar çok memnun oldum.

5900X ile 5800X'in performansları yakın şahsen o kadar vermene gerek olduğunu düşünmüyorum 10-20 FPS için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
5800x3D geliyor olmadı, 12900K'ya direkt kafa tutacak model olarak geçiyor ama OC desteği olmayacak.

2022 üçüncü çeyrek de 7000 serisi geliyor, fiyatlara vs bakıldığında karar verilebilir. Olmadı Intel toparlarız size de, nasıl isterseniz

OC desteği olmaması biraz kapalı kutu bir işlemci olacak gibime geldi ama neticede 5000 serisinin son modellerinden olacak. Gönlüm Intel'den yana. Uzun yıllar kullanacağım bir sistemi toplarız umarım. tekrar teşekkür ederim…
5900X IE 5800X'in performansları yakın şahsen o kadar vermene gerek olduğunu düşünmüyorum 10-20 FPS için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fikrinize saygı duyuyorum ama 10-20 FPS kağıt üstünde böyle dursa da Elden Ring oynuyorum şu an cidden kağıt üstünde durduğu gibi durmuyor bu farklar. Gerçi benim sistemi yenilemeye karar vermem de bu oyunla oldu ama neyse…

51000TL tutuyor.
Neredeyse benim sistem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı