5500TL İle Yayın İçin Sistem Toplama

"BIOS ile ilgili bir takik şeyler" derken?

Sadece RAM'lere OC yapman yeterlidir, diğer bileşenler zaten oldukça güçlü halde geliyorlar. Ben olsam yapmam.
Yanımdaki birine anlatıyordu tam anlayamadım. Sistemi Istanbul'a göndermeleri gerektiğini (Bursa'da yaşıyorum.) Geri gelmesi icin yasal sınırın 20 gün olduğunu söylüyorlardı. Başını kaçırdığım için tam anlamadım. Overclockla ilgili olabilir diye düşündüm. Yine de sorayım dedim belki bilen vardır. İşlemciye overclock önermiyor musunuz?

"BIOS ile ilgili bir takik şeyler" derken?

Sadece RAM'lere OC yapman yeterlidir, diğer bileşenler zaten oldukça güçlü halde geliyorlar. Ben olsam yapmam.
Aynen katılıyorum. OC normalde sağlıklı değil. Benim işlemci OC yolu açık 4.6Ghz'ye kadar kendi profili mevcut. Hiç gerek duymadım şahsen. Ramleri frekansına getirmen yeterli işlemciye elleme bence.

@s_effa sistemi aldığında Bios en son şubatta güncellenmiş olacak, Asus anakart Bios bölümünden en güncel halini indirip USB flash belleğe atman lazım ve sistem açılırken Delete tuşuna basıp Bios'a girmen lazım ve M-flash opsiyonuna tıklayıp Bios'u güncellemen gerekli..

@ShadYaqz Bundan bahsetmiş olabilir aklıma başka bir Bios işlemi gelmiyor

@bgiannis B350 Tomahawk 2666MHz imiş sanırım sen OC yaptın. OC yapınca 3000 destekledi değil mi? OC yapınca ömrü kısalıyor mu her parça için soruyorum bunu. Anakart olsun işlemci olsun ekran kartı vs... B350 Tomahawl yerine MSI B350M GAMING PRO AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1 Anakart bunu koysam ne farkeder ? Buda mı OC yapılırsa 3200'e çıkar yoksa OC'suz mu? M olması sadece ram slot sayısı farkı mıdır ? @Barışçıl @Pantheon @ShadYaqz sizi de etiketledim bilgili olmanız ve alakanız için.Rahatsız ediyorsam affola.
benim aldığım B350 tomahawk 3200 mhz ama 3k ramde çalıştırıyor sistemi sıcaklıkta derecelerde bir problem yok..

Burdada oluşturacağın sistemin aşağı yukarı benchmarklarında alacağın sonucu görebilirsin;
@s_effa , gördüğün gibi sistem rahatlıkla 3.7ghz ve ramler rahatlıkla 2932 mhz'de çalışıyor,
Ekran Alıntısı.PNG

Burdada test sırasındaki sıcaklık değerlerine bakabilirsin;
Ekran Alıntısı1.PNG

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı