Monitörüm yok, çokta sabırsız bir insanım. Dediğinizi yaparsam eğer gördüğüm en ucuz 144hz monitörü kalitesine bakmadan direkt atlarımAlıyoken monitörü de almak istiyorum. Bi ara düşündüm. Sıfır bir 60Hz monitör sonrasında 144Hz monitör almayı ama dediğim gibi çok sabırsızım ve birşeyler satın almaktan nefret ederim. O yüzden tek seferde satın alımları bitirip oyun oynamak istiyorum. 
Peki 2600+1060 yapıp, rami 8 gb almak mantıklı olmaz mı? 2600x li hali maalesef bütçemi aşıyor.Bütçenizi biraz daha yükseltebilirseniz EK'teki şekilde 1060lı bir sistem de alabilirsiniz. Eh monitörünüz yoksa sistemi neyde kullanacaksınız sonucunda o yüzden monitör dahil bir sistem oluşturmak gerekiyor. Bu da mümkün değilse RX570 almaktan başka çare yok. O zaman da işlemciyi 2600x yaparsınız 5287₺ yapıyor. 2500x ile 2600x arasında 200₺ fark var o yüzden 2600x almaya değer olduğunu düşünüyorum.
Peki 2600+1060 yapıp, rami 8 gb almak mantıklı olmaz mı? 2600x li hali maalesef bütçemi aşıyor.
Aynı ramin hepsiburada fiyatı 348TL zaten. Fiyatı okey. Bütçemi 5700 yapabilirsem 2 3 ay sonra 8gb aynı frekans ramden alabilirim. İşlemciyi anca 2600 yapabilirim. Diğer türlü bütçemi çok aşıyor.8GB rami genel olarak tavsiye etmiyorum. Günümüzde yetersiz kalıyor. Ayrıca 8GB ram alırsanız tek kanal RAM olarak gelecek. AMD işlemciler de tek kanal ram üzerinden randımanlı çalışmadığı forumda çokça konuşulan bir durum. Ama kısa vadede 2.yi alırım diyorsanız o zaman olur fakat ilgili sitede 2. 8GB ram için 340₺ ekliyor daha sonra alırsanız biraz daha fazla bir miktar ödemek zorunda kalacaksınız.
İşte o anakart değiştirme olayı zaten insanı kararsız bırakıyor. En güzeli en az 70 serisi ekran kartı+ i7 işlemci ya da dengi AMD sistemi bence, hem fiyat olarak fazla uçmuyorsun hem de 4-5 yıl sistemi rahatlıkla kullanıyorsun.Ama şöyle de bir durum var. İşlemciyi değiştirirken anakartı da rami de değiştiriyoruz. Ben mesela şu an daha yüksek mhz sahip ram bile alamıyorum. Tabi bunu yapacağız diye örneğin gtx1070 alabiliyorken 1050TI'ya da düşmememiz gerekiyor. Ama bir tık altı 1060'a geçilebilir bunun için.
Yoksa yapacak bir şey de yok. 570 alırsınız ilerleyen zamanda güncelleme ihtiyacı duyarsanız ve maddi durumunuz da el verirse yeni ekran kartına geçiş yaparsınız. Peki 60HZ de olsa bir monitörünüz yok mu? Daha önce 6000₺lik 2060lı bir sistem yazmıştım. Üzerine biraz daha koyup onu alsanız 570'den de 590'dan da çok daha uzun ömürlü ve yüksek FPSli bir sistem olacak. Monitöre de daha sonra geçiş yaparsınız.
Aynı ramin hepsiburada fiyatı 348TL zaten. Fiyatı okey. Bütçemi 5700 yapabilirsem 2 3 ay sonra 8gb aynı frekans ramden alabilirim. İşlemciyi anca 2600 yapabilirim. Diğer türlü bütçemi çok aşıyor.
Şöyle bir muhasebe yaptım. 250GB yaklaşık 5 ay idare edebileceğim bir miktar. İlk alacağım şey bir ram. Onu da pcden 2 3 ay sonra alabilirim. Ondan sonra ihtiyaç duyarsam 1tb, duymazsam 240GB sata bir ssd alacağım. Pcyi yaklaşık 6 ay kırtasiye klavyesiyle kullandıktan sonra çevre birimlerini tamamlayacağım. Yani zamana yayarak daha performanslı bir pc alacağım. Bu sabırla ne kadar başaracağım meçhul tabi2-3 ay sonra alabilecekseniz 8GB Ram ile idare edebilirsiniz. Alırsanız şimdiden hayırlı olsun.
Şöyle bir muhasebe yaptım. 250GB yaklaşık 5 ay idare edebileceğim bir miktar. İlk alacağım şey bir ram. Onu da pcden 2 3 ay sonra alabilirim. Ondan sonra ihtiyaç duyarsam 1tb, duymazsam 240GB sata bir ssd alacağım. Pcyi yaklaşık 6 ay kırtasiye klavyesiyle kullandıktan sonra çevre birimlerini tamamlayacağım. Yani zamana yayarak daha performanslı bir pc alacağım. Bu sabırla ne kadar başaracağım meçhul tabi