5500TL'ye Kadar, 144Hz için Sistem Toplama

Monitörüm yok, çokta sabırsız bir insanım. Dediğinizi yaparsam eğer gördüğüm en ucuz 144hz monitörü kalitesine bakmadan direkt atlarım :D Alıyoken monitörü de almak istiyorum. Bi ara düşündüm. Sıfır bir 60Hz monitör sonrasında 144Hz monitör almayı ama dediğim gibi çok sabırsızım ve birşeyler satın almaktan nefret ederim. O yüzden tek seferde satın alımları bitirip oyun oynamak istiyorum.

Bütçenizi biraz daha yükseltebilirseniz EK'teki şekilde 1060lı bir sistem de alabilirsiniz. Eh monitörünüz yoksa sistemi neyde kullanacaksınız sonucunda o yüzden monitör dahil bir sistem oluşturmak gerekiyor. Bu da mümkün değilse RX570 almaktan başka çare yok. O zaman da işlemciyi 2600x yaparsınız 5287₺ yapıyor. 2500x ile 2600x arasında 200₺ fark var o yüzden 2600x almaya değer olduğunu düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• sistem1060.jpg
    sistem1060.jpg
    30,5 KB · Görüntüleme: 55
Bütçenizi biraz daha yükseltebilirseniz EK'teki şekilde 1060lı bir sistem de alabilirsiniz. Eh monitörünüz yoksa sistemi neyde kullanacaksınız sonucunda o yüzden monitör dahil bir sistem oluşturmak gerekiyor. Bu da mümkün değilse RX570 almaktan başka çare yok. O zaman da işlemciyi 2600x yaparsınız 5287₺ yapıyor. 2500x ile 2600x arasında 200₺ fark var o yüzden 2600x almaya değer olduğunu düşünüyorum.
Peki 2600+1060 yapıp, rami 8 gb almak mantıklı olmaz mı? 2600x li hali maalesef bütçemi aşıyor.

Peki 2600+1060 yapıp, rami 8 gb almak mantıklı olmaz mı? 2600x li hali maalesef bütçemi aşıyor.

8GB rami genel olarak tavsiye etmiyorum. Günümüzde yetersiz kalıyor. Ayrıca 8GB ram alırsanız tek kanal RAM olarak gelecek. AMD işlemciler de tek kanal ram üzerinden randımanlı çalışmadığı forumda çokça konuşulan bir durum. Ama kısa vadede 2.yi alırım diyorsanız o zaman olur fakat ilgili sitede 2. 8GB ram için 340₺ ekliyor daha sonra alırsanız biraz daha fazla bir miktar ödemek zorunda kalacaksınız.

Ekran kartı ile başlığın başlarında belirttiğim noktaya geliniyor. Hazır sistemlerde fiyat makul gibi gözükse de kısıtlı seçenekle size piyasada daha ucuza bulunabilecek ekran kartlarını satıyorlar. Şu an RX 570 4 GB dan başka bir ekran kartı ekleyemiyor olmanızın sebebi de bu, niye seçeneklerde 1600 TL lere satılan RX 590 yok.

8GB rami genel olarak tavsiye etmiyorum. Günümüzde yetersiz kalıyor. Ayrıca 8GB ram alırsanız tek kanal RAM olarak gelecek. AMD işlemciler de tek kanal ram üzerinden randımanlı çalışmadığı forumda çokça konuşulan bir durum. Ama kısa vadede 2.yi alırım diyorsanız o zaman olur fakat ilgili sitede 2. 8GB ram için 340₺ ekliyor daha sonra alırsanız biraz daha fazla bir miktar ödemek zorunda kalacaksınız.
Aynı ramin hepsiburada fiyatı 348TL zaten. Fiyatı okey. Bütçemi 5700 yapabilirsem 2 3 ay sonra 8gb aynı frekans ramden alabilirim. İşlemciyi anca 2600 yapabilirim. Diğer türlü bütçemi çok aşıyor.

Ama şöyle de bir durum var. İşlemciyi değiştirirken anakartı da rami de değiştiriyoruz. Ben mesela şu an daha yüksek mhz sahip ram bile alamıyorum. Tabi bunu yapacağız diye örneğin gtx1070 alabiliyorken 1050TI'ya da düşmememiz gerekiyor. Ama bir tık altı 1060'a geçilebilir bunun için.

Yoksa yapacak bir şey de yok. 570 alırsınız ilerleyen zamanda güncelleme ihtiyacı duyarsanız ve maddi durumunuz da el verirse yeni ekran kartına geçiş yaparsınız. Peki 60HZ de olsa bir monitörünüz yok mu? Daha önce 6000₺lik 2060lı bir sistem yazmıştım. Üzerine biraz daha koyup onu alsanız 570'den de 590'dan da çok daha uzun ömürlü ve yüksek FPSli bir sistem olacak. Monitöre de daha sonra geçiş yaparsınız.
İşte o anakart değiştirme olayı zaten insanı kararsız bırakıyor. En güzeli en az 70 serisi ekran kartı+ i7 işlemci ya da dengi AMD sistemi bence, hem fiyat olarak fazla uçmuyorsun hem de 4-5 yıl sistemi rahatlıkla kullanıyorsun.
4 yıl sonra da bir ekran kartı ekleyerek birlaç yıl daha gidebiliyorsun. Almışken böyle sistem almak en mantıklısı. Kur nedeniyle fiyatlar baya uçtu.

Aynı ramin hepsiburada fiyatı 348TL zaten. Fiyatı okey. Bütçemi 5700 yapabilirsem 2 3 ay sonra 8gb aynı frekans ramden alabilirim. İşlemciyi anca 2600 yapabilirim. Diğer türlü bütçemi çok aşıyor.

2-3 ay sonra alabilecekseniz 8GB Ram ile idare edebilirsiniz. Alırsanız şimdiden hayırlı olsun.

2-3 ay sonra alabilecekseniz 8GB Ram ile idare edebilirsiniz. Alırsanız şimdiden hayırlı olsun.
Şöyle bir muhasebe yaptım. 250GB yaklaşık 5 ay idare edebileceğim bir miktar. İlk alacağım şey bir ram. Onu da pcden 2 3 ay sonra alabilirim. Ondan sonra ihtiyaç duyarsam 1tb, duymazsam 240GB sata bir ssd alacağım. Pcyi yaklaşık 6 ay kırtasiye klavyesiyle kullandıktan sonra çevre birimlerini tamamlayacağım. Yani zamana yayarak daha performanslı bir pc alacağım. Bu sabırla ne kadar başaracağım meçhul tabi :p

Birde buna bakın, iş yerindeyim aceleyle listeledim hata olabilir, HDD olmasa da olur dediğinizi anımsıyorum. Sinerji firmasından listelendi, montaj hizmetleri var. Göze alabilirseniz belki anakart iyileştirilebilir.
Bu arada sistemi kendim toplayamam 200 TL verip sistemden de kısmak mantıklı gelmiyor diyorsunuz ama göze aldığınız ekran kart RX 570 4 GB, daha ne kadar kısacaksınız ki?
Monitör için 1000 TL gibi bir rakam yine kalıyor.
374509

Şöyle bir muhasebe yaptım. 250GB yaklaşık 5 ay idare edebileceğim bir miktar. İlk alacağım şey bir ram. Onu da pcden 2 3 ay sonra alabilirim. Ondan sonra ihtiyaç duyarsam 1tb, duymazsam 240GB sata bir ssd alacağım. Pcyi yaklaşık 6 ay kırtasiye klavyesiyle kullandıktan sonra çevre birimlerini tamamlayacağım. Yani zamana yayarak daha performanslı bir pc alacağım. Bu sabırla ne kadar başaracağım meçhul tabi :p

Ben normal hdd kullanmadan 250GB kullanıyordum geçen sene 1060 ekran kartıyla beraber bir 250GB daha aldım. Tek başına 250GB yetmiyor ama bütçenizi ayarlayana kadar idare edebilirsiniz 1-2 sene 250GB kullandım zorlarsanız oluyor. Oynayacağınız oyunları yükleyip oynamadığınızı siliyorsunuz oluyor bitiyor. Bütçenizi ayarlayınca bir 250 SSD daha yanına da harici disk alırsınız mis gibi olur. Klavye fare en son düşünülecek şeyler. Mekanik klavyeye de yine geçen sene geçtim. Benim için de 144HZ monitör yenilemesi, işlemci ram vs. yenilemesi var ufukta. Almak istediğim 144HZ monitörün indirimini oyuna dalınca kaçırdım kötü oldu. Beklemedeyim şu an için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı