5500TL'ye Kadar, 144Hz için Sistem Toplama

Dediğim gibi Sinerjiden eklediğim liste çok da isteyerek paylaştığım ve sizin İnventus da yapabileceğinizden daha iyi bir sistem değil. Gtx 1060 yerine RX590 ekleyebilmek dışında bir artısı olmadı açıkcası.
Onun dışında Phantex kasanın görseli, her ne kadar Bronze olmasa da FSP güç kaynağı oluşu, , SSD tarafında 860 EVO kullanabiliyor oluşu, monitör tarafında Sinerjiden seçtiğinizin aksine Freesync desteği oluşu İnventusu cazip kılıyor. Gerçi Nvidia ekran kartı olduğu için Freesync kullanabileceğiniz monitörün detayına kalmış. Hala İnventus da kullanılan anakart 4 bellek slot mu yoksa 2 bellek olan mı emin değilim. Bazı şeyler çok üstün körü geçilmiş.
Videosunda gördüğüm kadarıyla 2. İnventus'taki monitörde GSync de var. En azından videoda öyle diyorlar. RX590 ve 1060 testlerine baktım ve rx590 ın önde olduğunu gördüm. O yüzden kararım değişti. İlk attığınız sistem sinerjiden topladığımın birebiri değil mi? Ben mi yanlış hatırlıyorum?

Videosunda gördüğüm kadarıyla 2. İnventus'taki monitörde GSync de var. En azından videoda öyle diyorlar. RX590 ve 1060 testlerine baktım ve rx590 ın önde olduğunu gördüm. O yüzden kararım değişti. İlk attığınız sistem sinerjiden topladığımın birebiri değil mi? Ben mi yanlış hatırlıyorum?
Ufak tefek farklar var, fakat benim ısrarla olmasını talep ettiğim şeyler. Mesela her ihtimale karşı anakart da 4 bellek olmasını isterim ki orada bile 4 bellek anakartlar içinde mecburen en uygun fiyatlısını eklemiştim. Ama şimdi bakıyorum da onda bile çok da aman aman bir fark yok, sizin video da izlediğiniz GTX 1060 ile RX 590 arasındaki fark kadar yani.
Diğer firmalarda hazır sistemleri bir gözden geçireyim bakalım neler çıkacak. Tek firma ve monitör de dahil olunca çok sağa sola kaçma şansı maalesef olmuyor.

Ufak tefek farklar var, fakat benim ısrarla olmasını talep ettiğim şeyler. Mesela her ihtimale karşı anakart da 4 bellek olmasını isterim ki orada bile 4 bellek anakartlar içinde mecburen en uygun fiyatlısını eklemiştim. Ama şimdi bakıyorum da onda bile çok da aman aman bir fark yok, sizin video da izlediğiniz GTX 1060 ile RX 590 arasındaki fark kadar yani.
Diğer firmalarda hazır sistemleri bir gözden geçireyim bakalım neler çıkacak. Tek firma ve monitör de dahil olunca çok sağa sola kaçma şansı maalesef olmuyor.
Monitörün aynı siteden olması gerekmiyor. Sadece sistem hazır sistem, ya da montaj hizmeti veren bir siteden toplanan bir sistem olmalı. Monitör montajı o kadar zor olmamalı :)

Bir türlü döndüremiyorum, ne yaparsanız yapın aynı bütçeye birbirine çok yakın sistemler çıkıyor. İlk paylaştığım sistemde tek fark anakartın 4 bellek olması ve ekran kartının RX 590 olması. Gerçi o sistemde HDD ekleyip SSD eklememiştik ama oda taş çatlasın 60 TL fark yaratacaktır.

Bir türlü döndüremiyorum, ne yaparsanız yapın aynı bütçeye birbirine çok yakın sistemler çıkıyor. İlk paylaştığım sistemde tek fark anakartın 4 bellek olması ve ekran kartının RX 590 olması. Gerçi o sistemde HDD ekleyip SSD eklememiştik ama oda taş çatlasın 60 TL fark yaratacaktır.
Büyük bir labirentin ortasındayım resmen bu konuda. Bu kadar farklı aynı zamanda bu kadar aynı olan şeyler içinde hiç kaybolmamıştım.

Bütçe sınırlarını zorlayarak bunu almaya çalışacağım. Bütçemi yeterince esnetemezsem UnlostXv2 yi 1060+2600 takarak alacağım. Zamanını ayıran herkese teşekkürler. Sanırım en sağlıklı karar bu oldu. @Zgrrs teşekkürler :)
Eki Görüntüle 374573
Eki Görüntüle 374576

Sistemi topladığımda monitör de dahil 4800 TL yapıyor? Nerede hesap hatası yaptım anlamadım. Eğer öyleyse monitörü de Freesync destekli bir monitör tercih edebilirsiniz. Hatta rami de 16'ya çıkartabilir. Anakartta sanırım 2 bellek yuvası var onun yerine 4 yuvalı bir anakart da seçilebilir. Kaç kez resimdeki sistemi topladım 4800 TL yapıyor.

Sistemi topladığımda monitör de dahil 4800 TL yapıyor? Nerede hesap hatası yaptım anlamadım. Eğer öyleyse monitörü de Freesync destekli bir monitör tercih edebilirsiniz. Hatta rami de 16'ya çıkartabilir. Anakartta sanırım 2 bellek yuvası var onun yerine 4 yuvalı bir anakart da seçilebilir. Kaç kez resimdeki sistemi topladım 4800 TL yapıyor.
Sistem zaten 4800TL. Atladığınız kısım KDV :D

Sistem zaten 4800TL. Atladığınız kısım KDV :D

Doğru ben fiyatları direkt KDV dahil olarak düşünerek hesap ettim. AMD ekran kartlı bir sisteme Freesync monitör yakışır ama yapacak bir şey yok. Farklı bir siteden de sistemi toplayabilmek için ya bütçenizi daha fazla artıracaktınız ya da markalardan kısmak gerekecekti ama 590 da 1060'dan bir tık daha iyi bir kart olduğu için alacağınız FPS daha fazla olacaktır. Fakat daha sonra RAM takviyesi yapmayı unutmayalım. O önemli.

Doğru ben fiyatları direkt KDV dahil olarak düşünerek hesap ettim. AMD ekran kartlı bir sisteme Freesync monitör yakışır ama yapacak bir şey yok. Farklı bir siteden de sistemi toplayabilmek için ya bütçenizi daha fazla artıracaktınız ya da markalardan kısmak gerekecekti ama 590 da 1060'dan bir tık daha iyi bir kart olduğu için alacağınız FPS daha fazla olacaktır. Fakat daha sonra RAM takviyesi yapmayı unutmayalım. O önemli.
Sinerji'de bir monitöre denk geldim. Uygun fiyatlı ve çokça açılan konuda insanları iyi/kötü diye 2 tarafa bölen bir monitör. GamePower'ın 23.6 inçlik 144hz 1ms FreeSync monitörü. Düşünceleriniz nedir?

Sinerji'de bir monitöre denk geldim. Uygun fiyatlı ve çokça açılan konuda insanları iyi/kötü diye 2 tarafa bölen bir monitör. GamePower'ın 23.6 inçlik 144hz 1ms FreeSync monitörü. Düşünceleriniz nedir?

Ben Gamepower tercih etmezdim. Aslında monitörün özellikleri fiyatı uygun ama marka bende bir soru işareti bırakıyor. Sinerji'nin iade politikası nedir bilgim yok ama İtopya'nın mızmızlık yaptığını duydum. Sistemi de Sinerji'den alacaksanız monitör hariç de alabilirsiniz. Olur da memnun kalmazsanız en azından Hepsiburada gibi iade politikası nispeten daha iyi firmayı tercih edebilirsiniz. Sinerji de iade konusunda mızmızlık yapmıyorsa orayı da tercih edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı