5500TL'ye Kadar, 144Hz için Sistem Toplama

Arkadaşlar hepinize teşekkürler. Kafa yordunuz zaman ayırdınız. Kafamda beliren fikir şu şekilde;

1- İşlemciyi 2600 yapmak.
2- 8GB ram almak.(3 ay sonra upgrade edeceğim).
3- Ekran kartını 1060 6GB yapmak.

Fikirlerinizi hala bekliyorum. Ayriyeten başka bir firmadan toplayacaksanız, lütfen 144hz monitör fiyatlarını da hesaba katın. Zira 1000TL civarına güvenilir bir 144hz monitör bulmak zor. Şayet bütçemi arttırabilirsem, @Zgrrs inde dediği gibi rx590 takıp farklı bir 144hz monitör bakınacağım. Ama en kötü ihtimale kendimi hazırlıyorum ve ona göre fikirler yürütüyorum.

Hocam eğer seni çok zorlayacaksa ekran kartını gerekirse 2. el al ama ekran kartından kısma çünkü 144 HZ monitör istiyorsun. 144 HZ için en önemli şey ekran kartı. Şu an GTX 1070 ler ikinci elde gayet uygun 1500 tl civarında temiz bir kart alabilirsin. 2200 TL civarında 1080 alabilirsin.

Diğer sistemimde kullandığım Asus Rog Strix GTX 1080 kartımı ki en pahalısıydı 2300 TL ye sattım geçen ay ve 1070 le devam ediyorum. 1080P monitörüm olduğu için şu an bana 1070 yetiyor. 1080 gibi bir kart 2K monitör istiyor.
Yani sonuç olarak RX 580-RX 590-1660 TI-1070-1070 TI- RTX 1060 bu kartların altına düşmemeni tavsiye ederim.

Hocam eğer seni çok zorlayacaksa ekran kartını gerekirse 2. el al ama ekran kartından kısma çünkü 144 HZ monitör istiyorsun. 144 HZ için en önemli şey ekran kartı. Şu an GTX 1070 ler ikinci elde gayet uygun 1500 tl civarında temiz bir kart alabilirsin. 2200 TL civarında 1080 alabilirsin.

Diğer sistemimde kullandığım Asus Rog Strix GTX 1080 kartımı ki en pahalısıydı 2300 TL ye sattım geçen ay ve 1070 le devam ediyorum. 1080P monitörüm olduğu için şu an bana 1070 yetiyor. 1080 gibi bir kart 2K monitör istiyor.
Yani sonuç olarak RX 580-RX 590-1660 TI-1070-1070 TI- RTX 1060 bu kartların altına düşmemeni tavsiye ederim.
Öncelikle RTX kart alacağımı düşünmüyorum çünkü RTX teknolojisini kullanmayacağım. Belirttiğim gibi fps oyunlarında 144 fps civarında gezinmek istiyorum ve şuan radarımdaki kart 1060 6gb.

Bu konuyu okumuştum. Unlost fanboyu değilim ama inventus gayet güvenilir bir site. Kutusuz tedarik olayı indirimlerden dolayı markalar öyle yolluyormuş filan. Garantileride varmış. Herhangi bir problem çıkarmı bilmiyorum.

Garantiye gönderirken faturası, garanti belgesi yeterli olur. Kutu nerede diye sormazlar. Kutu olmaması ancak ürünü satmak istediğinde olabilir normalinden biraz daha düşük fiyata satmana neden olabilir.

Bütçe sınırlarını zorlayarak bunu almaya çalışacağım. Bütçemi yeterince esnetemezsem UnlostXv2 yi 1060+2600 takarak alacağım. Zamanını ayıran herkese teşekkürler. Sanırım en sağlıklı karar bu oldu. @Zgrrs teşekkürler :)
Eki Görüntüle 374573
374576

Son düzenleme:
Rica ederim, sistemi kendiniz toplayamayacak olduğunuza bu kadar şartlandırmasanız, daha önce paylaştığım daha çok içime sindi aslında. Bu sistemde bazı donanımları kötü olmamakla birlikte mecburiyetten ekledim. Hangi şehirdesiniz?

Rica ederim, sistemi kendiniz toplayamayacak olduğunuza bu kadar şartlandırmasanız, daha önce paylaştığım daha çok içime sindi aslında. Bu sistemde bazı donanımları kötü olmamakla birlikte mecburiyetten ekledim. Hangi şehirdesiniz?
Sistemi bir şekilde toplarım ama kablo düzenini, bios ayarlarını felan yapamam. Vidalamalarda sıkıntı yaşarım. Sonra parçaları yakıp dönülemez hasarlar vermek istemiyorum. Profesyoneller yapsın bırakayımda :D İstanbul'dayım bu arada.

Dediğim gibi Sinerjiden eklediğim liste çok da isteyerek paylaştığım ve sizin İnventus da yapabileceğinizden daha iyi bir sistem değil. Gtx 1060 yerine RX590 ekleyebilmek dışında bir artısı olmadı açıkcası.
Onun dışında Phantex kasanın görseli, her ne kadar Bronze olmasa da FSP güç kaynağı oluşu, , SSD tarafında 860 EVO kullanabiliyor oluşu, monitör tarafında Sinerjiden seçtiğinizin aksine Freesync desteği oluşu İnventusu cazip kılıyor. Gerçi Nvidia ekran kartı olduğu için Freesync kullanabileceğiniz monitörün detayına kalmış. Hala İnventus da kullanılan anakart 4 bellek slot mu yoksa 2 bellek olan mı emin değilim. Bazı şeyler çok üstün körü geçilmiş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı