56 Çekirdekli Intel Cooper Lake Duyuruldu

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.241
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
56 Çekirdekli Intel Cooper Lake Duyuruldu
Intel Cooper Lake

Intel Cooper Lake, 56 çekirdek ve bütünleşik yapay zeka eğitimi hızlandırma ile geliyor. Intel Xeon Scalable işlemci ailesini duyuruldu. 2020 yılının ilk yarısında piyasaya çıkması planlanan Intel Cooper Lake, soket başına 56 çekirdek sunarken, bütünleşik yapay zeka eğitimi hızlandırma özelliğine de sahip olacak. Intel Xeon Platinum 9200 serisinin mevcut yeteneklerinden yararlanacak işlemci, aynı zamanda yapay zeka […]

Devamı: 56 Çekirdekli Intel Cooper Lake Duyuruldu
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Amd fanboylar ağlasın şimdi :D
Lütfen birisi bu arkadaşa rekabetin AMD tarafından başlatıldığını ve AMD olmasa hala 8 çekirdeğin dayatılacağını ve buna rağmen bu işlemcilerin fahiş fiyatlara satılacağı gerçeğini açıklayabilir mi?

AMD veya Intel fanı olmak değil mesele. Aynı teknolojiyi hangisi daha ucuza verirse onu seçmek neden mantıksız geliyor size?

AMD bana 2020'ye kadar soket ve platformu değiştirmeyeceğim demiş. Muadil Intel işlemciden daha ucuz fiyatı vermiş ve çoklu çekirdekte yüksek performansı sunmuş. Stok soğutucuyu kaliteli yapmış. Bellek frekansının artışında işlemcinin performansı da olumlu etkilenecek bir mimari geliştirmiş. Tek eksiği tekli çekirdekte düşük performans diye yukarıda saydığım onca şeyi hiçe mi sayalım? Oyunda birkaç FPS düşük alıvereyim. Ne olacak yani? Oyunda sonuncu mu oluyorum? Hayır. Veya oyun zevkim yok mu oluyor? Hayır.

Biraz mantıklı olun. Intel veya AMD bize para vermiyor. AMD veya Intel fanboyluğu değil bu.

Bu bahsettiğim avantajları Intel sağlasın bir sonraki sistem yükseltmemde Intel alırım. Bu kadar basit!
 
AMD fanboylar ağlasın şimdi :D
Bilgisayarını satsan alamayacağın işlemci bu, sunucu işlemcisi sunucu ! Oyun performansı yok yani.

Kaldı ki bunun karşısında AMD'nin EYPC serisi var, 64 çekirdekli.

Yine intel kullanıcıların ne denli bilgisiz olduğunu görmekteyiz.(!)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı