5600 TL geleceğe yönelik sistem toplama

Reşat Enes

Centipat
Geleceğe yönelik bir sistemden kastım, şu anda GTX 1660 Super'i sisteme takıp 3-4 yıl sonra daha üst seviye bir ekran kartı takmaktır. Ekran kartı böyle bir ekran kartı olsa da işlemci üst seviye olsun ki ekran kartını değiştirirken işlemciyi de değiştirmek zorunda olmayayım. Bir konuda daha bilgilerinize ihtiyacım var. İşlemci olarak 3-4 seneden ziyade hiç değilse 6 sene gidebilecek iyi bir işlemci istiyorum ve şu an 5600 TL bütçem var.Dediğim gibi sistemime 1660 Super takacağım, ve güçlü bir işlemci olmasını istiyorum. Bana böyle bir sistem toplarsanız sevinirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğinize şunlar uyar:

Merhabalar, ben de sizinle aynı sistemi toplamayı düşünüyorum bütçelerimiz aynı araştırmalarıma devam ediyorum. @Sylveon sizin kurduğunuz sistem güzel duruyor bunun üstünden soru sorayım. Bu sisteme 250 tl daha verip msi gtx 1660 s gaming x eklemek mantıklı olur mu gigabyte versiyonuna göre fark ettirir mi performans açısından ?

Birde bu sistemlere 5.5 6k vermek yerine indirimli sistemler mi beklemek gerekir ? Örneğin Superior Gold [webtekno] | RTX 2060 Super 8G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming PC - incehesap.com bu sistem 5700e falan satıldı bugün ufak değişikliklerle 6k eder.

Merhabalar, ben de sizinle aynı sistemi toplamayı düşünüyorum bütçelerimiz aynı araştırmalarıma devam ediyorum. @Sylveon sizin kurduğunuz sistem güzel duruyor bunun üstünden soru sorayım. Bu sisteme 250 tl daha verip msi gtx 1660 s gaming x eklemek mantıklı olur mu gigabyte versiyonuna göre fark ettirir mi performans açısından ?

Birde bu sistemlere 5.5 6k vermek yerine indirimli sistemler mi beklemek gerekir ? Örneğin Superior Gold [webtekno] | RTX 2060 Super 8G 16GB DDR4 480GB SSD Gaming PC - incehesap.com bu sistem 5700e falan satıldı bugün ufak değişikliklerle 6k eder.
MSI ekran kartını almak daha mantıklı olur bence

@Sylveon peki hazır sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz itopyadaki attığım gibi ? geçenlerde de DA-SİSTEM satılmıştı itopyada 5300e. Da-sistem'de ventus 2060 vardı ısınma sıkıntısı vardı gerçi.

O hazır sistemlerde çoğunda anakart veya kasa gibi malzemelerden kısıyorlar değil mi ? almışken böyle sizin kurduğunuz gibi geliştirmeye yönelik mi almak iyi olur yoksa daha kalitesiz gibi malzemelerle daha performans almak mı iyi olur karar veremedim. Ne yapmalıyız sizce ?

@Sylveon peki hazır sistemler hakkında ne düşünüyorsunuz İtopya'daki attığım gibi? Geçenlerde de da-sistem satılmıştı İtopya'da 5300E. Da-sistem'de Ventus 2060 vardı ısınma sıkıntısı vardı gerçi.

O hazır sistemlerde çoğunda anakart veya kasa gibi malzemelerden kısıyorlar değil mi? Almışken böyle sizin kurduğunuz gibi geliştirmeye yönelik mi almak iyi olur yoksa daha kalitesiz gibi malzemelerle daha performans almak mı iyi olur karar veremedim. Ne yapmalıyız sizce?

Bakın bende sonradan öğrendim da-sistem'in gelecekte sıkıntılar verebilecek olduğunu. Çünkü sizinde dediğiniz gibi o sistemler geleceğe yönelik değil 3-4 yıl gider sonra bir parçası bozuldu mu bütün parçaları yani sistemi değiştirmiş olursunuz. Bunun içinde benim gibi yapmalısınız. Ben de bilgisayar mühendisinden yardım aldım. GTX1660 Super takıp üst seviye bir anakart(4 RAM slotu olan) ve bir üst seviye işlemci alıp onları sisteme takmak lazım. Benim de seçimim geleceğe yönelik olması. Da sistem de eyerki sonradan RAM'a ihtiyacın olsa ne kadar değiştirebilir, ne kadar yükseltebilirsin? Ekran kartı tamam mükemmel bir ekran kartı ama şimdi fiyatı düşününce bir garip gelmiyor mu? RTX2060 uzun zaman gider tamam eyvallah. Ama işlemci ne kadar gider 4 sene. Sonra işlemciyi değiştirmek istedin diyelim anakart izin vermezse. Belki RAM'ların çöpe gitti, belki de işlemcin ya da başka bir bileşenin. 5600TL bütçe ile ben RTX2060'dan daha düşük bir ekran kartı takacağım fakat işlemcisi daha iyi olacak. İşlemci iyi olunca 4 sene sonra para birikince ekran kartını değiştiririm. Fakat işlemciyi değiştirmek zorunda kalmam. İşlemciyi değiştirmeyince anakarta da gerek kalmaz, anakart değişmeyince RAM'lar neden değişsin. Diy mi? Zaten ben geleceğe yönelik sistem kurmuşsam anakartta 4 RAM slotu şart min. 64 GB desteklemelidir. Anlatmaya çalıştığım şey şu: İşlemci iyi olursa işin kolay olur. Ve daha az masraf çıkar.

Kaliteli bir B450 anakart alırsınız R5 3600 takarsınız. 16GB RAM koyarsınız RX 590 veya 580 gibi bir kart takarsınız uzun süre götürür. Püf noktalar ise:
  • James Donkey görürsen kaç.
  • PSU konusunda FSP, Corsair, Cooler Master'dan şaşmayın.
  • Mesh Panel bir kasa alırsanız ısınma yapmaz uzun süre götürür.
  • Mosfet soğutuculu anakart alın.
  • Ryzen işlemci koyarsanız 3000MHz üstü RAM almaya dikkat edin.
  • Mümkünse RAM çipleriniz Samsung B-Die olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı