5600 TL'ye Sistem Toplama

Arkadaşlar mesaj yazamadım bi süre yeni olduğum için kusura bakmayın.. Ben sistem olaylarından çok anlamam ve paramı biriktirip bu fiyat civarinda bi sistem alacağım 1-2 aya, hayali filan değil anlayacağınız.. Siz bana o zaman beni uzun süre götürebilecek maks 6000 liralık sistem toplayabilir misiniz?

Screenshot_2015-01-21-12-13-52.png
Bence iyi bir sistem. Aldığınızda bekliyoruz resimlerini. :)

RAM zaten 1600 Mhz. Emin olun şu an 8 GB fazlası RAM sadece israf.

4000tlsistem.PNG

Fiyat- Performans açısından bu sistem daha iyidir. O.C rahatlıkla yaparsınız.
4800tlsistem.PNG

Biraz daha abartı isterseniz, hafıza, işlemci, ve bellekleri yükseltirsek de bu sistem gelir.

Bana soracak olursanız 1. sistem her koşulda daha iyi olacaktır. Video işleriyle uğraşacaksanız 2. sistem tabiki.

@Ghosts Intel i7 4790k , MSI z97 Gaming 5 veya 7 , Corsair Vengeance Pro 2400 Mhz CL 11 (2x8) 16 GB kit , MSI GTX 970 Gaming , WD 2 Tb Black serisi HDD , Samsung 850 Evo 256 GB SSD. Bu yazdıklarım bilgisayarının ana bileşenleridir. 6.000 TL Bütçe sınırı ayırmışsın bütçen kesinlikler yeter. Bu yazdığım bileşenleri al hem kafan rahat etsin hemde oyunları ULTRA 1080p de oynama keyfine doy. Seni rahatlıkla 4-5 sene götürür(Belki Ekran kartı 3 sene sonraki oyunlara yetersiz kalır malum oyun sektörü hızla gelişiyor.) Bu yazdığım bileşenlerin üzerine kesinlikle ve kesinlikle 650-750 Watt 80 Plus sertifikalı güzel bir PSU al. Kasa, monitör, klavye, mouse, kulaklık gibi seçimleride senin zevkine bırakıyorum. Ayrıca diğer arkadaşlarda sana yardımcı olacaktır.

@Ghosts Intel i7 4790k , MSI z97 Gaming 5 veya 7 , Corsair Vengeance Pro 2400 Mhz CL 11 (2x8) 16 GB kit , MSI GTX 970 Gaming , WD 2 Tb Black serisi HDD , Samsung 850 Evo 256 GB SSD. Bu yazdıklarım bilgisayarının ana bileşenleridir. 6.000 TL Bütçe sınırı ayırmışsın bütçen kesinlikler yeter. Bu yazdığım bileşenleri al hem kafan rahat etsin hemde oyunları ULTRA 1080p de oynama keyfine doy. Seni rahatlıkla 4-5 sene götürür(Belki Ekran kartı 3 sene sonraki oyunlara yetersiz kalır malum oyun sektörü hızla gelişiyor.) Bu yazdığım bileşenlerin üzerine kesinlikle ve kesinlikle 650-750 Watt 80 Plus sertifikalı güzel bir PSU al. Kasa, monitör, klavye, mouse, kulaklık gibi seçimleride senin zevkine bırakıyorum. Ayrıca diğer arkadaşlarda sana yardımcı olacaktır.

Eğer oyun içinse i5 4460k yeterli olacaktır. OC da edilebilir. Fazlası israf. Oyun içinse 8 GB fazlasıyla yeterli şu anda. Bütçe 6.000 TL Diye hepsini de kullanmak zorunda değiliz. 4.500 TL' lik bir sistem de yıllarca rahatlıkla götürebilir arkadaşı.

4460k 5 sene sonunda yetmeyebilir. 4690k tavsiye ediyorum. Ayrıca israf kısmına biz karışmayalım. Adam seneler boyu 6000 tl biriktirip de alıyor da olabilir. 8 gb kısmına katılıyorum. 8gb ile açamayacağınız oyun yok. En kötü ihtimalle 4-5 sene sonra aynı frekansta ek bir 8gb daha eklersiniz. 650-750w gibi rasgele bir rakam çok saçma olmuş. Lütfen hesap yapmadan güç kaynağı tavsiyesi yapmayın. Öyle ki 6000 tl oyun makinesi için fazlanın da fazlası bir rakam. İlla her parça için fahiş fiyatlar ödemenize gerek yok. Fiyat-Performans sistemleri herkes için en iyisi olacaktır.

İ7 5820K.
MSI X99S SLI Plus.
Corsair Vengeance DDR4 2400MHz 4x4.
GTX 970.
Samsung 840 Evo 250 GB.
Seagate Barracuda 1 TB.
Corsair H100i.
Logitech G105 ve G300.
Corsair Carbide 400R ve 750W güç kaynağı.
Asus VN247H monitör.
Bu sistem çok güçlü bir sistem fakat fiyatı ne kadar tuttu emin değilim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı