5600 XT sistemde mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İstanbul
Daha fazla  

2600X - 16 GB RAM - 5600 XT (21.4.1) - 600W PSU - B450M S2H (F60C) kullanıyorum.

DDU işe yaramadı (güvenli modda denemedim - C:/AMD sürücü klasörlerini sil (tavsiye edilmez) tikini işaretlemedim).
Stres testleri sorunsuz.

Önce oyunlarda "sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" hatası alıyordum. Eski oyunlarda bu hatayı aldıktan sonra hatayı kapatıp oyuna devam edebiliyordum başlarda. Sonraları kapat dediğimde oyun da kapanır oldu. 2 gün önce medieval 2 Total War oynarken yine bu hatayı aldım. Daha sonra ekran gidip gelmeye başladı. Ses var ama görüntü kesilip geri geliyor. Hatayı görüyorum ama kapat veya sorun Bildir'e tıklayamıyorum. Böyle ekran gidip gelirken alt+ Tab yaparak hataya tıklayayım dedim ve ilk mavi ekranımı aldım.

Daha öncelerde "sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" bu hatayı pek tek başına almamıştım. Alttaki 2 görsel ile birlikte alıyordum hep bu hatayı. Ama artık sadece bu hatayı alıyorum ve şanslıysam ekran gidip gelmiyor, hatayı kapatıyorum ve oyunda kapanıyor. Değilsem görüntü gidip geliyor ve bir işlem yapmaya kalkarsam görüntü sanki monitöre yumruk atmışım gibi birbirine giriyor ve ardından mavi ekran alıyorum.

Not: Hatalardan sonra Radeon Software programı açılmıyor.

Dosya Ekleri

• hata1.png
    hata1.png
    60,3 KB · Görüntüleme: 61
  • SÜRÜCÜ ÇÖKERTEN hata2.png
    SÜRÜCÜ ÇÖKERTEN hata2.png
    71,3 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:

2600X - 16 GB RAM - 5600 XT (21.4.1) - 600W PSU - B450M S2H (F60C) kullanıyorum.

DDU işe yaramadı (güvenli modda denemedim - C:/amd sürücü klasörlerini sil (tavsiye edilmez) tikini işaretlemedim).
Stres testleri sorunsuz.

Önce oyunlarda "sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" hatası alıyordum. Eski oyunlarda bu hatayı aldıktan sonra hatayı kapatıp oyuna devam edebiliyordum başlarda. Sonraları kapat dediğimde oyun da kapanır oldu. 2 gün önce medieval 2 Total War oynarken yine bu hatayı aldım. Daha sonra ekran gidip gelmeye başladı. Ses var ama görüntü kesilip geri geliyor. Hatayı görüyorum ama kapat veya sorun Bildir'e tıklayamıyorum. Böyle ekran gidip gelirken alt+ Tab yaparak hataya tıklayayım dedim ve ilk mavi ekranımı aldım.

Daha öncelerde "sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" bu hatayı pek tek başına almamıştım. Alttaki 2 görsel ile birlikte alıyordum hep bu hatayı. Ama artık sadece bu hatayı alıyorum ve şanslıysam ekran gidip gelmiyor, hatayı kapatıyorum ve oyunda kapanıyor. Değilsem görüntü gidip geliyor ve bir işlem yapmaya kalkarsam görüntü sanki monitöre yumruk atmışım gibi birbirine giriyor ve ardından mavi ekran alıyorum.

Not: Hatalardan sonra Radeon Software programı açılmıyor.

Minidump dosyasına bakın veya mavi ekran verirken bir kod yazar o kodda ne yazıyorsa Google'ye yaz çözümü çıkar.

2 kez DDU ile işlem yapıp WHQL sürümü kurdum fakat değişen bir şey yok. 20.11.2 kullanırken de mavi ekran değil ama AMD hataları alıyordum. Sürücü zaman aşımı - WattMan vs.

Hocam Windows'un kurduğu sürücüyü ellemeyin bırakın eski sürüm kalsın aygıt yöneticisinden üstünde ünlem olan aygıta sağ tıklayın ve cihazı kaldır deyin ondan sonra bilgisayarımız yeniden başlatın.

Minidump dosyasına bakın veya mavi ekran verirken bir kod yazar. O kodda ne yazıyorsa Google'a yaz çözümü çıkar.

Ne yazık ki bu kadar basit değil. Google ile aramak bazı durumlarda geçerli fakat mavi ekran konularında hiçbir işe yaramaz diyebilirim. Bu tarz durumları minidump dosyasından çıkarabiliyoruz. Bu bilgiyi vermek istedim :)

Ne yazık ki bu kadar basit değil. Google ile aramak bazı durumlarda geçerli fakat mavi ekran konularında hiçbir işe yaramaz diyebilirim. Bu tarz durumları minidump dosyasından çıkarabiliyoruz. Bu bilgiyi vermek istedim :)

Veya bazen sorun çıkartan dosyanın daha derinleme analiz etmek gerekebiliyor. Dediğniz gibi her şey Google'da çıkmıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı