5600 XT sistemde mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

Emre İpek

Hectopat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
997
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek

2600X - 16 GB RAM - 5600 XT (21.4.1) - 600W PSU - B450M S2H (F60C) kullanıyorum.

DDU işe yaramadı (güvenli modda denemedim - C:/AMD sürücü klasörlerini sil (tavsiye edilmez) tikini işaretlemedim).
Stres testleri sorunsuz.

Önce oyunlarda "sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" hatası alıyordum. Eski oyunlarda bu hatayı aldıktan sonra hatayı kapatıp oyuna devam edebiliyordum başlarda. Sonraları kapat dediğimde oyun da kapanır oldu. 2 gün önce medieval 2 Total War oynarken yine bu hatayı aldım. Daha sonra ekran gidip gelmeye başladı. Ses var ama görüntü kesilip geri geliyor. Hatayı görüyorum ama kapat veya sorun Bildir'e tıklayamıyorum. Böyle ekran gidip gelirken alt+ Tab yaparak hataya tıklayayım dedim ve ilk mavi ekranımı aldım.

Daha öncelerde "sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik" bu hatayı pek tek başına almamıştım. Alttaki 2 görsel ile birlikte alıyordum hep bu hatayı. Ama artık sadece bu hatayı alıyorum ve şanslıysam ekran gidip gelmiyor, hatayı kapatıyorum ve oyunda kapanıyor. Değilsem görüntü gidip geliyor ve bir işlem yapmaya kalkarsam görüntü sanki monitöre yumruk atmışım gibi birbirine giriyor ve ardından mavi ekran alıyorum.

Not: Hatalardan sonra Radeon Software programı açılmıyor.
 

Dosya Ekleri

  • hata1.png
    hata1.png
    60,3 KB · Görüntüleme: 46
  • SÜRÜCÜ ÇÖKERTEN hata2.png
    SÜRÜCÜ ÇÖKERTEN hata2.png
    71,3 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Toplam 2 kez mavi ekran hatası almıştım zaten 2side oyunda hata aldıktan sonra oldu. Şu an C:\Windows\Minidump klasörü boş.
Bana öyle geliyor ki sürücü zaman aşımı hatası aldıktan sonra oyuna devam etmeye çalıştığım için sistem kitlenip-ekran 5 10 kez gidip gelip kafayı yedi- mavi ekran verdi. Hatayı kapat deseydim hiç mavi ekran almayacaktım muhtemelen.
 
Aynı sıkıntı bende de var sadece civ6 değil çoğu oyunda böyle oluyor ve gittikçe artıyor problem. Peki sizde de bilgisayarı Ekranı kapat modundan (bilgisayarda hiç bir şey yapmayınca güç tasarrufu için bilgisayar ekranı kapatır) çıkarırken problem oluyor mu?
 
Uyku moduna geçmeyi iptal ettim. Yani elle uyku moduna alamıyorum ama PC 20 dk sonra kendiliğinden ekranı kapatıyor 25.dk da ise uyku moduna alıyor kendini. Tuşa bastığımda da anında degil ama 3 4 sn sonra ekran geliyor.
Problemden kastınızı anlamadım.
 

Geri
Yukarı