5600 XT veya 5700 için işlemci tavsiyesi

emir51

Decapat
Merhaba boş zamanlarımda forumda yazıları okurum fakat gözüme sürekli şu kelime takılıyor. İşlemci için gereksiz para harcamayın, ekran kartını beslesin yeter diyorlar. Ben 5600 XT veya 5700 gibi bir kart almayı planlıyorum. Malum para kolay kazanılmıyor, boşuna bazı parçalara emeğimi yatırmak istemiyorum. Yardımınız için teşekkür ederim.

Sistemim;
  • İşlemci: Intel i3 6100 3.7 GHz
  • Ekran Kartı: ASUS R7 370 STRIX Gaming 4 GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12
  • Anakart: MSI B150M Bazooka Intel B150 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX
  • RAM: Kingston 8 GB HyperX Savage Black DDR4 2133 MHz CL13 PC RAM
  • SSD: Samsung 120GB 750 Evo SATA 3.0 (Okuma 540 MB / Yazma 520 MB) SSD
  • Kasa: Cooler Master RC-K350 600W

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tamamen yanlış bir düşünce. Yeni oyunlar geldikçe ekran kartınız kaldırmayacak. Ekran kartını değiştirmek istediğinizde, ucu ucuna işlemci taktığınız için komple sistem değişikliği yapmak zorunda kalacaksınız.

Yani 5700'den atıyorum yeni çıkan AMD ekran kartına geçemeyeceksiniz. Çünkü işlemciyi öyle bir taktınız ki sadece 5700'e kadar yetiyor. Ama güzel bir işlemci takarsanız daha sonra sadece ekran kartı değişikliği ile sisteminizi yine üst seviyelere taşıyabilirsiniz.

Ryzen 3600 ya da Intel i5 9400F gibi bir işlemci almanı öneririm. Ama işlemciyi alırsan elindeki sistemi de elden çıkartmanı öneririm. Çünkü işlemciyi aldığında anakartını değiştirmen gerekecek ve belleklerin frekansı da oldukça düşük kalacaktır. Sistem de verimsizliğe yol açacaktır. Bu yüzden belleklerin de değiştirilmesi gerekecektir. Ayrıca RX 5700 gibi bir kartı alırsan sistemindeki PSU'nun yetersiz geleceğini düşünüyorum. Onun da yenilenmesi gerekecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba boş zamanlarımda forumda yazıları okurum fakat gözüme sürekli şu kelime takılıyor. İşlemci için gereksiz para harcamayın, ekran kartını beslesin yeter diyorlar. Ben 5600 XT veya 5700 gibi bir kart almayı planlıyorum. Malum para kolay kazanılmıyor, boşuna bazı parçalara emeğimi yatırmak istemiyorum. Yardımınız için teşekkür ederim.

Sistemim;
  • İşlemci: Intel i3 6100 3.7 GHz
  • Ekran Kartı: ASUS R7 370 STRIX Gaming 4 GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12
  • Anakart: MSI B150M Bazooka Intel B150 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX
  • RAM: Kingston 8 GB HyperX Savage Black DDR4 2133 MHz CL13 PC RAM
  • SSD: Samsung 120GB 750 Evo SATA 3.0 (Okuma 540 MB / Yazma 520 MB) SSD
  • Kasa: Cooler Master RC-K350 600W
Merhaba bu kasaya GIGABYTE B450M anakart takabilir miyim?

Bütçe belirtirsen yardımcı olabiliriz.
400-500 tl arası anakarta, 3000 tl ekran kartı, binin biraz üzerinde işlemciye ve 700 tl de ramlere bütçe ayıracağım kasayı da Cooler Master RC-K350 600W olarak devam edeceğim. Bir de ekran kartları çok ağır gelebilir anakarta diyolar ona göre bi öneride bulunursanız sevinirim.

Son düzenleme:
İncehesap'ta Cuma günü geceleri sağlam indirimler oluyor. Takip edersen uygun fiyatlı ürünler yakalayabilirsin. Şuan tavsiye edeceğim ürünler bunlar;

İncehesap'ta Cuma günü geceleri sağlam indirimler oluyor. Takip edersen uygun fiyatlı ürünler yakalayabilirsin. Şuan tavsiye edeceğim ürünler bunlar;
Sağol ama GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart | ITOPYA bu anakar daha iyi değil mi ondan hem de fiyatı daha uygun?

Bu daha iyi değil tabiki ama almışken benim attığım anakartı almanı öneririm. S2H giriş seviye ve mATX bir anakart. RAM slotlarından tut VRM soğutmalarına kadar kısılmış model. Bütçen yetmiyorsa S2H'da üzmez tabi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı