RX 5700 XT için Intel işlemci tavsiyesi

Onun yerine git Ryzen al daha ucuz ve daha performanslı bu Intel merakı nedir arkadaş.

Aldık gördük ucuz diye işte :).
RX 5700 XT kartının tam performansını almak için;

AMD tarafında; AMD Ryzen 7 3700X
Intel tarafında; Intel Core i7 9700 - 10700 (F -kf - k)
(Linklerdeki 'FPS üzerinde CPU etkisi' kısmına bakarak kararını verebilirsin.)

i5 ve Ryzen 5 RX 5700 XT'yi beslese bile tam karşılığı değil maalesef.

Ryzen 7'de bu sorundan beni kurtarmayıcak gibime geliyor soğudum onun için.

Mevcut kullandığım Ryzen 5 3600 ve B450 TUF Plus Gaming anakartımı 2000 TL'den satıyorum. PUBG oynadığım için ranked modunda sürekli %95 işlemci kullanımları yüzünden satma kararı aldım.
i5 9600KF ve i5 10500 arasında kararsız kaldım.
10500 alırsam en uygun şekilde hangi anakartı alabilirim?

Eğer o.c yapacaksanıs 9600KF.
Yapmam derseniz 10500
Ve OC yapacaksanız X seri bir anakart şart.

O zaman Intel Core i7 9700 veya 10700'den başka alternatifin kalmıyor.

Ryzen 5 3600'den sonra i5 10500'ün yağ gibi geleceğini düşünüyorum çünkü testler böyle gösteriyor.
.

10500 Boost cloock 4, 50 GHz gösteriyor. Bu değer bence yeterli daha üstünde bir O.C için ekstra masrafa girmek akıl karı gelmiyor.

Eğer o.c yapacaksanıs 9600KF.
Yapmam derseniz 10500
Ve OC yapacaksanız X seri bir anakart şart.

Neden X serisi ?
Ryzen 5 3600'den sonra i5 10500'ün yağ gibi geleceğini düşünüyorum çünkü testler böyle gösteriyor.
.

10500 Boost cloock 4, 50 GHz gösteriyor. Bu değer bence yeterli daha üstünde bir O.C için ekstra masrafa girmek akıl karı gelmiyor.

Mesele sadece GHz değil. 6 çekirdek 12 iş parçaçıklı bir işlemci satıp yeniden 6 çekirdek 12 iş parçaçıklı işlemci almak ne kadar mantıklı.

Neden X serisi?

Mesele sadece GHz değil. 6 çekirdek 12 iş parçaçıklı bir işlemci satıp yeniden 6 çekirdek 12 iş parçaçıklı işlemci almak ne kadar mantıklı.

Şöyle mantıklı. NVIDIA ve Intel markalı ürünler PUBG'de fazla FPS veriyor bu apaçık ortada olan bir gerçek. Siz neyin inadına biniyorsunuz onu anlamadım?

Şöyle mantıklı. NVIDIA ve Intel markalı ürünler PUBG'de fazla FPS veriyor bu apaçık ortada olan bir gerçek. Siz neyin inadına biniyorsunuz onu anlamadım?

Sen tartışma arıyorsun ama çok uzatmayacağım o yüzden sakin ol. Anlatmaya çalıştığım şey işlemci sadece GHz den ibaret değil. Arkadaşımız bir işlemci yükseltmesi yapmak istiyor. Fakat sen arkadaşımıza yalnızca GHz değeri biraz daha yüksek aynı çekirdek ve iş parçaçığına sahip işlemci önerisinde bulunuyorsun.

AMD Ryzen 3600
Max Frekans Hızı 4.2 GHz
6 çekirdek 12 iş parçaçığı

INTEL Core i5 10500
Max Frekans Hızı 4.5 GHz
6 çekirdek 12 iş parçaçığı

Şimdi yalnızca 0.3 GHz için arkadaşımız işlemcisini bununlamı yükseltsin, yoksa 8 çekirdeğe sahip i7 X700 bir işlemciylemi.?

Sen tartışma arıyorsun ama çok uzatmayacağım o yüzden sakin ol. Anlatmaya çalıştığım şey işlemci sadece GHz'den ibaret değil. Arkadaşımız bir işlemci yükseltmesi yapmak istiyor. Fakat sen arkadaşımıza yalnızca GHz değeri biraz daha yüksek aynı çekirdek ve iş parçaçığına sahip işlemci önerisinde bulunuyorsun.

AMD Ryzen 3600.
Max frekans hızı 4.2 GHz.
6 çekirdek 12 iş parçaçığı.

Intel Core i5 10500.
Max frekans hızı 4.5 GHz.
6 çekirdek 12 iş parçaçığı.

Şimdi yalnızca 0.3 GHz için arkadaşımız işlemcisini bununlamı yükseltsin, yoksa 8 çekirdeğe sahip i7 X700 bir işlemciyle mi?

Aslında orada demek istediğimi şuydu. Arkadaş 9600K serisi işlemci alır isen O.C yapabilen anakart alıp kullanmak daha mantıklı olur demiş. Ben de ona 10500 alırsam 4.50 GHz Boost clock olduğu için gerek yok demek istedim. Siz orada yanlış anlamış olabilirsiniz ne demek istediğimi.

İşlemcileri karşılaştırarak örnek vermişsiniz. Bu mantığa göre ikisininde aynı FPS değerlerini vermesi lazım. Bu da yanlış mantık. Ben konuda PUBG'de sıkıntı yaşadığımı belirttim zaten. i5 10500 Ryzen 5 3600 ile bazı oyunlarda aynı FPS değerlerini veriyor olabilir, burada karşı çıktığım bir durum yok lakin PUBG oynarken Intel sistem 10 FPS fark atıyor.

Aslında orada demek istediğimi şuydu. Arkadaş 9600K serisi işlemci alır isen O.C yapabilen anakart alıp kullanmak daha mantıklı olur demiş. Ben de ona 10500 alırsam 4.50 GHz Boost clock olduğu için gerek yok demek istedim. Siz orada yanlış anlamış olabilirsiniz ne demek istediğimi.

İşlemcileri karşılaştırarak örnek vermişsiniz. Bu mantığa göre ikisininde aynı FPS değerlerini vermesi lazım. Bu da yanlış mantık. Ben konuda PUBG'de sıkıntı yaşadığımı belirttim zaten. i5 10500 Ryzen 5 3600 ile bazı oyunlarda aynı FPS değerlerini veriyor olabilir, burada karşı çıktığım bir durum yok lakin PUBG oynarken Intel sistem 10 FPS fark atıyor.

O kısmı yanlış anlamış olabilirim kusura bakma. Seninde gözden kaçırdığın bir durum var arkadaş FPS sıkıntısı yüzünden değişmek istemiyor. Oyundayken işlemci kullanımının yüksek olmasından şikayetçi.Bunu da daha fazla çekirdek ve iş parçaçığına sahip bir işlemci ile değiştirerek giderebilir. Aksi gereksiz bir değişim olacaktır.

@A4tech Bu arada konu sahibi senmişsin, 😁 malum akşam yorgunluğu dalgınlığıma gelmiş, arkadaş diye bahsettim sürekli konu sahibi başkasıymış gibi kusura bakma.

Anlatmaya çalıştığımı anlamışsındır umarım o vakit, sorununu daha fazla GHz den ziyade daha fazla çekirdek ve iş parçaçığına sahip bir işlemci ile değiştirerek giderebilirsin. Aksi gereksiz bir değişim olur.

O kısmı yanlış anlamış olabilirim kusura bakma. Seninde gözden kaçırdığın bir durum var arkadaş FPS sıkıntısı yüzünden değişmek istemiyor. Oyundayken işlemci kullanımının yüksek olmasından şikayetçi. Bunu da daha fazla çekirdek ve iş parçaçığına sahip bir işlemci ile değiştirerek giderebilir. Aksi gereksiz bir değişim olacaktır.

@A4tech bu arada konu sahibi senmişsin, 😁 malum akşam yorgunluğu dalgınlığıma gelmiş, arkadaş diye bahsettim sürekli konu sahibi başkasıymış gibi kusura bakma.

Anlatmaya çalıştığımı anlamışsındır umarım o vakit, sorununu daha fazla GHz'den ziyade daha fazla çekirdek ve iş parçaçığına sahip bir işlemci ile değiştirerek giderebilirsin. Aksi gereksiz bir değişim olur.

Bende seni uyarıcaktım konu sahibi benim diye :).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı