- Makaleler
- 2
İ5 10400F'in Ryzen 5 3600'ü oyunlarda geçmesini istiyorsan 3200 MHZ ve üstü bir RAM kullanman gerekiyor. Fakat şöyle bir sorun var ki, Orta ve düşük seviye anakartlarda sadece 2666 MHZ'de çalıştırabiliyorsun. İ5 10400F için en üst düzey bir anakart alamayacağına göre Ryzen 5 3600 İ5 10400F'e göre oyunlarda neredeyse aynı hatta bazı yerlerde biraz daha performanslı, çoklu çekirdek konusunda ise çok daha performanslı oluyor.İnternetten izlediğim testlerde Intel işlemciler muadili olan Ryzen işlemlere karşı PUBG ve benzeri (Warzone) gibi oyunlarda 10-15 FPS fark atıyor.
Yazımı destekleyen linkler:
10. Nesil Core i5 Bellek Frekans Limiti
10. Nesil Core i5 10400 işlemcili yeni bir PC topladık. Videosu da yakında gelecek. Lakin bugünkü konumuz 10. Nesil i5 işlemci ile olan bellek frekans limiti. Her ne kadar kullandığımız B460M-K anakart 2933 MHz desteklese de, bellekler XMP ile dahi 2666 MHz üstüne çıkamıyor. Test için anakarta...
Ayrıca aynı işlemciyi ben kullanıyorum 3200 MHZ RAM'ler ile ve bir kere bile ne donma yaşadım ne de işlemcinin yüksek kullanım değerlerine ulaştığına şahit oldum. İşlemcinin sanal çekirdeklerini kapattığını söylemişşin, bu durumda tabiki de kullanım yüzde 100'lere dayanacaktır ne bekliyorsun ki ? İşlemciye elle voltaj ayarı çekmediysen eğer 4.2'ye sabitleyip en uygun voltaj değerini bul. Ramlerin kaç MHZ ? en az 3000 ve CL16 değerlerine sahip bir RAM kullanman gerekiyor yüksek performans alabilmek için. Bunların hepsi bir çözüm getiremezse eğer İ5 ile değiştirdiğinde neredeyse aynı hatta daha kötü performans alma ihtimalin var. Eğer Üst düzey bir anakart alabilirim diyorsan o ayrı tabi, ama işlemcinin fiyatını geçer söyleyeyim.
Son düzenleme: