5600 XT vs 1660 Super

Kardeşim ilk aldığım zamanlarda 5600 XT kartımı çok övüyordum ancak şu an çok pişmanım. Karta bir güncelleme geldi gelmez olaydı. Oyun oynuyorum bilgisayar bir anda yeniden başlatılıyor, masaüstünde film izliyorum bilgisayar yeniden başlatılıyor. Vallahi elinde kaldım kartın yakacağım sonunda.
Arkadaşın yazdıklarını dikkate alın bahsettiği gibi ben hiç AMD kartlara bulaşmazdım hala sorunları devam ediyor zaten bu kartlar tam bir güç kaynağı katili.

DDU ile silip 20.04'e geçtiğim halde sorun devam ediyor. İlk aldığım iki ay ise hiçbir problem çıkarmamıştı. Güç kaynağım Cougar STX 700 80+ modeli.
O güç kaynağı pek kaliteli bir model değil, bir arıza yaşamış ya da çakışıyor olabilir. Corsair CV550 ile siyah ekran sorunu yaşamıştım, değiştirince düzelmişti mesela.

Değiştireceksen 2060 almaya bak veya RTX 3050 falan bekle. Driver konusunda zaten kat kat daha iyi 2060 ama ayrı eten RTX, DLSS 2.0 vb gibi farklar da var ve daha iyi OC oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

.

@Batu Z hocam peki 2K için yeterli mi 1660 Super ve Ryzen 5 3600? Orta ayarlara da çekebilirim ya da bazı oyunlarda 1080P'de oynayabilirim, 1080P olduğunda bulanıklaşma olacağını söylüyorlar ama bunun çok etki edeceğini düşünmüyorum.
Maalesef arkadaşlar 2700₺ civarından fazla veremem ekran kartına.

@Batu Z hocam peki 2K için yeterli mi 1660 Super ve Ryzen 5 3600? Orta ayarlara da çekebilirim ya da bazı oyunlarda 1080P'de oynayabilirim, 1080P olduğunda bulanıklaşma olacağını söylüyorlar ama bunun çok etki edeceğini düşünmüyorum.
Hocam monitör konunuzu gördüm. Bence 1080P bir monitör almalısınız. Her oyunu 2K'da oynayabileceğinizi sanmam. Ayrıca monitöre vereceğiniz para ile RTX 2060 alabilirsiniz :)

O güç kaynağı pek kaliteli bir model değil, bir arıza yaşamış ya da çakışıyor olabilir. Corsair CV550 ile siyah ekran sorunu yaşamıştım, değiştirince düzelmişti mesela.
Bu sorunu HighPower güç kaynağımda da yaşadım güncellemeden sonra. Forumda istersen güç kaynağını değiş dediler, değiştim yine aynı. Bence direkt güncelleme ile alakalı ancak DDU ile silip eski sürüme geçince düzelmemesi yine de bir kafa karışıklığı yaratıyor. Frekans ve voltaj düşür diyenler oldu ancak ona da gözüm kesmedi pek anlamadığım için. Bakalım artık yeni bir güncelleme bekliyorum. Ekran kartını iade de etmek istemiyorum çünkü KDV indiriminde 2100 TL'ye aldım bu paraya şu an hiçbir şey alamam.

Hocam monitör konunuzu gördüm. Bence 1080P bir monitör almalısınız. Her oyunu 2K'da oynayabileceğinizi sanmam. Ayrıca monitöre vereceğiniz para ile RTX 2060 alabilirsiniz :)

Aslında 2K görüntü istediğimden değil 27” istediğimden 2K’ya mecbur yönelim oluyor. 27” 1080P pikselleşme olacağı söyleniyor çünkü. Ekran kartı değişimiyle uğraşmak istemiyorum artık doğrusu.

187 TL sadece daha pahalı 2060. Aradaki fiyat farkına kesinlikle değer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı