5600G overclock yapmak

Punkerem

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
5600g
Anakart
B550m-k
İşlemci
5600g
Arkadaşlar 5600G'nin sadece IGPU'suna dün overclock yaptım ama kafamı kurcalayan bir şey var iGPU 0MHz'ya da 2200MHz oluyor. Bu normal mi daha önce sanki stokta 400MHz 1900MHz arasında diye hatırlıyorum belki de yanlış hatırlıyorum. Bu arada sıcaklıklar gayet iyi boşta 35-40 arası oyun yüzde 99 kullanımda 55-65 arası sıcaklıklar üstünü görmedi 2200MHz 1.15v yaptım birkaç saat Hogwarts Legacy oynadım herhangi hata vs vermedi PC oyundayken sabit 2200 bostayken 0 ya da 2200 kısacası sadece 0MHz'ya da 2200MHz olması normal mi? Ara sıra 400 ya da 500 olması gerekmez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Baya stok soğutucu ama kasa 4 lu soğutucu ve gayet serin sıcaklıklar olması gereken seviyelerde benim merak ettiğim bir stabil sorunu varmı çünkü igpu hız adrenalin programında iki hızda gelip gidiyor sadece 0 ve 2200 yani bu normalmidir

Bayağı stok soğutucu ama kasa 4'lu soğutucu ve gayet serin sıcaklıklar olması gereken seviyelerde benim merak ettiğim bir stabil sorunu var mı çünkü iGPU hız adrenalin programında iki hızda gelip gidiyor sadece 0 ve 2200 yani bu normal midir?

Oyun esnasında FPS dropları olmuyorsa sorun yoktur. Şu da olabilir mesela GPU fazla ısınınca kendini soğutmak için hızını anlık olarak düşürür.

Anladım dostum kesinlikle herhangi drop çökme vs yaşamadım herşey stabil sadece bu durum dikkatimi çekti hani arasıra 1400 olur boşta 400 olur filan sadece en dip ve en üst kullanınca acaba bir sorun olurmu diye düşündüm stok frekanslarda 1900 ken bu şekilde oluyormuydu hiç bilmiyorum o yüzden yanlış birşey de yapmamak adına sormak istedim o zaman normal bir durum peki üst limiti koyup orta frekanslarda gelip gitmesi daha sağlıklı olabilir bunun ayarı varmıdır bios da hiç bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı