5600H çok fazla ısınıyor

@yusufylmz_26 5600H'ın ayar sıkıntısı klasik.

UXTU kurarsan 90 derece civarlarında boost'u 4.1 ile kullanabilirsin diğer türlü 100 dereceden 101 olur throttle başlıyor, 3.6'ya kadar da düşüyor sıcaklık düşmeden.

@yusufylmz_26 5600H'ın ayar sıkıntısı klasik.

UXTU kurarsan 90 derece civarlarında boost'u 4.1 ile kullanabilirsin diğer türlü 100 dereceden 101 olur throttle başlıyor, 3.6'ya kadar da düşüyor sıcaklık düşmeden.
Benim turbo boost kapalı neredeyse 20 derece fark ediyor. Performansta 3 5 fps değişme oluyor.

Laptopta şarjdan çekip oyun oynanmaz. Nvidia ekran kartı devre dışı kalır şarjdan çekerseniz.

Turbo boost'u kapatıp ısıyı düşürebilirsin.
Anlıyorum hocam fakat Turbo boost'u kapatirsam performans düşüklüğü yaşanmaz mi ve söylemeyi unutmuşum işlemcinin sadece 9 çekirdeğini kullanıyorum kalan 3 çekirdeği kullanmıyorum bile.
Hocam sıfır almışsanız ve 2022 Mayıstan bu yana 16-17 ay gibi bir süre geçmiş. Cihazın ne koşulda depolandığını bilmiyoruz, ayrıca sıfır bilgisayar da olsa sürülen termal macunda da sıkıntı olabilir. Yetkili servise götürün ya da kendiniz bir açıp kontrol edin fanları hava kanallarını falan.
Anladım hocam bilgisayarlar ile alakalı hiçbir bilgim yok yetkili servise götürmek daha iyi olur.

Tamam sen 3.3 kullan ben 4.1 kullanıyorum. Turbo boost parasını verdiğim bir özellik ve kullanmayı tercih ederim.
Laptobun ısı sorunu çözülene kadar kısa süreli bir çözüm olarak yazdım. Sen 100 derecede kullanabilrsin.

Laptobun ısı sorunu çözülene kadar kısa süreli bir çözüm olarak yazdım. Sen 100 derecede kullanabilrsin.
90 derece yazmıştım. 90 derece, maksimum sıcaklıkla arada 15 derece demek. 80 derecede 3.3 ile 90 derecede 4.1 arasındaki farkı düşün. Ayrıca sıcaklık sorunu kendi kendine nasıl çözülecek? Geçiciymiş, kasayı mı yenileyecekler?

90 derece yazmıştım. 90 derece, maksimum sıcaklıkla arada 15 derece demek. 80 derecede 3.3 ile 90 derecede 4.1 arasındaki farkı düşün. Ayrıca sıcaklık sorunu kendi kendine nasıl çözülecek? Geçiciymiş, kasayı mı yenileyecekler?
Laptop soğutucusu almak veya bakım yaptırmak gibi bir çılgınlık yapılabilir mesela. Sende bir çözüm öner arkadaşa faydalansın.

Fazla zekice onerilermiş hic aklıma gelmedi teşekkür ediyorum.
Ben onu sana yazmadım kardeşim gördüğün gibi.Baska bir şey var bence 100 derece normal bir derece değil.Arkadaş hiçbir şekilde sorunun çözümü yok gibi bir mesaj yokmuş ona ithafen yazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı