5600X 4.7GHz statik overclock

@Ertaç çakmak 5600X'i statik OC ile 360mm sivi sogutma ile sogutamadik. Anlam veremedim. 100 derecelere kadar çıkıyordu islemci.
Bir problem vardır kurulumda. Yoksa 360mm sıvı soğutma statik OC işleminde çok rahat soğutması gerekir.

Prime95 ile mi test yaptınız başka bir program mı?
Şahsen ben kararlılığı test etmek için Prime95'i kullandım. Fakat işlemci sıcaklığı çok yükseldiği için sistem yeniden başlatıyordu kendisini.

Bir problem vardır kurulumda. Yoksa 360mm sıvı soğutma statik OC işleminde çok rahat soğutması gerekir.
Yok dostum. İşlemciyi bile değiştiler gelen de aynı, başkası ile denedik yine ayni. 5600X OC yapınca 100 dereceye uçuyor.

@Rêdline. Prime95 hocam.

Yok dostum. İşlemciyi bile değiştiler gelen de aynı, başkası ile denedik yine ayni. 5600X OC yapınca 100 dereceye uçuyor.

@Rêdline. Prime95 hocam.

Sıkıntı işlemci ile alakalı değil program ile alakalı. Bazı işlemcilerde Prime95 işlemcinin normalde çıkamayacağı güç tüketim seviyelerine çıkartıp fazla ısınmasına sebep oluyor. Ryzen 5 5600X'de ve i7 4790k'da bu sıkıntıyı kendim de yaşamıştım.

@Rêdline. Daha önce 1600AF, 2600X ve 3600 ile yaptım ve Prime95 kullandım hiç sıkıntı yaşamadım. Tek 5600X de yaşadık.
Her işlemcide değil de bazı işlemcilerde sorun oluyor. 5600x için çözümünü araştırmadım ama 4790k için yabancı forumlarda daha eski bir prime95 versiyonu kullanınca sorunun çözüldüğünü söylemişlerdi o şekilde çözmüştüm ben de.

Sıkıntı işlemci ile alakalı değil program ile alakalı. Bazı işlemcilerde Prime95 işlemcinin normalde çıkamayacağı güç tüketim seviyelerine çıkartıp fazla ısınmasına sebep oluyor. Ryzen 5 5600X'de ve i7 4790k'da bu sıkıntıyı kendim de yaşamıştım.
5700X ile bende aynı sorunu yaşadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı