5600X aşırı ısınıyor

qualfy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, işlemci olarak R5 5600X kullanıyorum. Soğutucu olarak elimde Silver Stone PF240 var fakat Valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda 80-85 dereceyi görüyor işlemci. Kasam Xigmatek ve 240 desteklediğini düşündüğümden PF240'ı almıştım. Ama kasanın üst yapısı sebebi ile fanları radyatöre vidalayamadım. Fanlar tam üstünde duruyor radyatörün ayarladım fakat işlemci yine de ısınıyor. İşlemci kısmını tam sıkmamış olmaktan şüpheleniyorum. Sebebi fanlar mı yoksa işlemci kısmını düzgün yerleştirmediğimden mi fikrinizi almak istiyorum. Kasa Xigmatek Talon adlı siyah kasa. Yardımınız için teşekkürler.

Merhaba, işlemci olarak R5 5600X kullanıyorum. Soğutucu olarak elimde Silver stone PF240 var fakat Valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda 80-85 dereceyi görüyor işlemci. Kasam Xigmatek ve 240 desteklediğini düşündüğümden PF240'ı almıştım. Ama kasanın üst yapısı sebebi ile fanları radyatöre vidalayamadım. Fanlar tam üstünde duruyor radyatörün ayarladım fakat işlemci yine de ısınıyor. İşlemci kısmını tam sıkmamış olmaktan şüpheleniyorum. Sebebi fanlar mı yoksa işlemci kısmını düzgün yerleştirmediğimden mi fikrinizi almak istiyorum. Kasa Xigmatek Talon adlı siyah kasa. Yardımınız için teşekkürler.

Bence gayet normal değerleriniz sıvı soğutucu alırsanız ancak 70 leiri görürsünüz.

Merhaba, işlemci olarak R5 5600X kullanıyorum. Soğutucu olarak elimde Silver stone PF240 var fakat Valorant gibi işlemci odaklı oyunlarda 80-85 dereceyi görüyor işlemci. Kasam Xigmatek ve 240 desteklediğini düşündüğümden PF240'ı almıştım. Ama kasanın üst yapısı sebebi ile fanları radyatöre vidalayamadım. Fanlar tam üstünde duruyor radyatörün ayarladım fakat işlemci yine de ısınıyor. İşlemci kısmını tam sıkmamış olmaktan şüpheleniyorum. Sebebi fanlar mı yoksa işlemci kısmını düzgün yerleştirmediğimden mi fikrinizi almak istiyorum. Kasa Xigmatek Talon adlı siyah kasa. Yardımınız için teşekkürler.

Pardon fan temizliği termal macun yenileyin imkan varsa daha iyi bir soğutmaya geçin.

Bence gayet normal değerleriniz sıvı soğutucu alırsanız ancak 70 leiri görürsünüz.

Pardon fan temizliği termal macun yenileyin imkan varsa daha iyi bir soğutmaya geçin.

Daha takalı 6 ay olmamıştır termal macunla ilgili olduğunu zannetmiyorum. PF240 o kadar kötü mü ki?

Soğutucu hakkında bilgim yok ama ya termal macunda ya da soğutmada sorun var. Bana soğutucu gibi geldi. Termal macunu yenileyip tekrar deneyebilirsiniz. 80 85 o oyun için ve o soğtucuyla normal değil bence.

Daha takalı 6 ay olmamıştır termal macunla ilgili olduğunu zannetmiyorum. PF240 o kadar kötü mü ki?

Kötü değil termal macunu dandik ama fanlar temiz herhalde bir de bulunduğunuz yer sıcak ise normal çok kritik değer değil 90ı aşıyorsa sıkıntı 85i geçmesin geçerse şüphelenirsiniz.

Kötü değil termal macunu dandik ama fanlar temiz herhalde bir de bulunduğunuz yer sıcak ise normal çok kritik değer değil 90ı aşıyorsa sıkıntı 85i geçmesin geçerse şüphelenirsiniz.

PF240 forumda gayet iyi bir sıvi soğutma denmiş. 5600X için 85 normal derken? Valorant'ta o işlemcinin o kadar ısınması normal değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı