5600X işlemciye overclock yapmaya gerek var mı?

Forumda vardı sanırım 1-2 tane 1.35v ile o hızları yakalayan. Ben 4.8'i anca 1.375 ile falan görebiliyorum. Sizin 5800X ne görüyor acaba all Core?
1.3V ile en fazla 4.6GHz görüyordu sanırım. 4.6GHz üstüne ne voltaj verirsem vereyim Prime95 testinde patlıyor. PBO ile kullanıyorum şu an, oyunlarda 4950-5000MHz civarına çıkıyor ama benchmarklarda stok değerlere göre aşırı bir fark olmuyor ya da benim beceremediğimden de olabilir.

1.3V ile en fazla 4.6GHz görüyordu sanırım. 4.6GHz üstüne ne voltaj verirsem vereyim Prime95 testinde patlıyor. PBO ile kullanıyorum şu an, oyunlarda 4950-5000MHz civarına çıkıyor ama benchmarklarda stok değerlere göre aşırı bir fark olmuyor ya da benim beceremediğimden de olabilir.
Muhtemelen PBO'dan güç limitlerini açmadığınız için benchmarklarda fark göremiyorsunuz. Güç limitlerine takıldığı için işlemci Boost yapmıyor tüm çekirdeklerde.

PBO da güç limitlerini nasıl açabiliriz
IMG_20220328_012626.jpg
İşaretlediğim kısımdan ayarlanabilir. Detaylı değerleri bilmiyorum ama motherboard seçeneğini seçersen güç limitlerini anakartına göre ayarlar.

sıcaklık sorunum yok 240mm sıvı soğutma ve lianli 215 kasa var hava akışı çok iyi ama işlemci ana frekansı zaten 3.7Ghz 4.6 ya sabitlemek OC olur UV değil

OC açılımı overclock demektir yani hız aşırtma. Turbo hızı hali hazırda 4.6Ghz ise yine 4.6Ghz'de tutmak nasıl aşırtma olabilir?

Yani sabit 4.6 GHZ de tutmanın mantığı işlemci çekirdeklerinin tam yük altındada 4.6Ghz sabit kalır. Bu yüzden test uygulamarında skoru yüksek gelir ama oyuna yansıyan pek bir şey olmaz çünkü dediğiniz gibi oyun içi kendini 4.6 GHZ e boostluyor zaten.
Ama Curve Optimizer ile undetvolt yapmak mantıklı. Ben -15 değer ile 10° sıcaklık farkı yakaladım ve oyun içi frekans değerlerinde değişiklik olmadı. Biraz daha uğraşılırsa her çekirdek için ayrı ayrı curve ayarlanabilir ve sıcaklık değerleri daha çok düşebilir.
Bu arada curve optimizer kullanacaksanız işlemciyi stress testinden çok oyunlarda test edin.
Çünkü stress testi işlemcinin tam yük altındaki sonuçlarını gösteriyor ve tam yük altında işlemci kendini kısıyor zaten.
Mesela ben -30 ile denedim tüm stress testlerini geçti fakat oyunlarda patladı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı