5600X sistem After Effects'te donuyor

Untex

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2018
Mesajlar
299
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bilgisayarımda bilmediğim bir şekilde donma sorunu oluyor fakat bu donma sorunu sadece After Effects programını kullanırken yaşıyorum. Şu an için tek sıkıntım nedenini bilmediğim bir şekilde genellikle After Effects programını kullanırken çoğunlukla işimi bitiriyorum Media encoder programını render almak için açtığımda PC donuyor ve 1 dakika sonra siyah ekran geliyor PC kendine geliyor o esnada ama render alabilmek için PC'yi yeniden başlatmam gerekiyor bunu nasıl çözeceğimi bir türlü bulamadım.
  • İşletim sistemi Windows 11.
  • Hangi testi yaparak bulabilirim bu sorunu?
  • RAM testi yaptım Memtest86 ile temiz.
  • OCCT sürekli hata veriyor test yapamıyorum.
  • Bileşlenlerin hiçbirinde OC yapmadım.
 
Bellek miktarını ayarladiginiz gibi ekran kartı Kac gb kullanıyor onunda ayarları yapılırsa performans artışı olabilir. Çalışılan projenin karmaşıklığı da performansta çok etkisi olur. Ryzen 5700x var onda bile zaman zaman donma lar olabiliyor bende projenin şekline göre değişiyor.
 
Bellek miktarını ayarladiginiz gibi ekran kartı kac GB kullanıyor onunda ayarları yapılırsa performans artışı olabilir. Çalışılan projenin karmaşıklığı da performansta çok etkisi olur. Ryzen 5700X var onda bile zaman zaman donmalar olabiliyor bende projenin şekline göre değişiyor.

Windows 10'u geri yükledim, bilgisayara ufak tefek eklemeler yaptım bir ara 5900X alacağım ucuz bulursam şu an için sorun yok Windows 11 kötü bir deneyim oldu benim için hala düzeltilmesi gerkeiyor.
 

Geri
Yukarı