ELEGOO Centauri Carbon vs Bambu Lab A1

rimurunava

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller, hızlıca konuya girecek olursam 3D yazıcı almaya karar verdim. Genel olarak yaptığım projeleri prototipleme, çeşitli eşyalar için saklama kutusu, basit dekoratif ürünler vs. gibi bir kullanım amacım var. Yani anlaşılacağı üzere ticari bir amacım falan yok. Benim ilk yazıcım olacağı için kararsız kaldım ve de aynı sebebten ötürü ikinci ele de açık değilim. Genel olarak başlangıç için Bambu Lab A1'i çok öneriyorlar fiyatı da uygun geldi ama ELEGOO'nun da oldukça başarılı olduğunu gördüm siz ne önerirsiniz? Bütçem 20000 civarı, öğrenci olduğum için aşmazsak sevinirim.

PLA ağırlıklı baskı alınacak ise A1; ABS, ASA vb. söz konusu ise P1S. Metatechtr'den alabilirsin, distribütör. Ödeme sayfasında havaleyi seçersen fiyat biraz daha düşüyor.

CC yurtdışında seviliyor çünkü onlar $300'dan alıyorlar ve sorunları kabul edebiliyorlar.Ürünün bizdeki çıkış fiyatı o zamanki kur ile $552 idi, dolayısıyla bizde gitmedi, gitmez de. Ayrıca CC2 Elegoo Çin sitesinde listelendi.

Son düzenleme:
PLA ağırlıklı baskı alınacak ise A1; ABS, asa vb. söz konusu ise p1s. Metatechtr'den alabilirsin, distribütör. Ödeme sayfasında havaleyi seçersen fiyat biraz daha düşüyor.

CC yurt dışında seviliyor çünkü onlar $300'dan alıyorlar ve sorunları kabul edebiliyorlar. Ürünün bizdeki çıkış fiyatı o zamanki kur ile $552 idi, dolayısıyla bizde gitmedi, gitmez de. Ayrıca CC2 ELEGOO Çin sitesinde listelendi.

Hocam ilk olarak yanıtınız için teşekkürler, bu konularda pek bilmediğim için soruyorum, A1 alırsam PLA ile bahsettiğim her şey basabilir miyim ihtiyacımı karşılar mı, eğer olmuyorsa diğer türdeki flamentler için uygun nozzle bulabilir miyim? CC basabildiği flamentlerden ötürü benim gibi yeni başlayan birisi için ileriye dönük gibi geldi. Ancak illa A1 daha iyidir diyorsanız onu alacağım hem zaten daha sessiz olması da benim için bir avantaj.

Rica ederim.

PLA'yı açık makinede sorunsuz basabilirsin zaten PLA soğutulmayı sever. ABS vb. filamentler için kapalı makine gerekli. Açık makinenin çevresini kapatarak da zaman zaman ABS basabilirsin ama elektroniği de sıcak ortam içine alacağından makine için yıpratıcı olur. O nedenle basmayı planladığın şeylerin PLA'ya uygun olup olmadığını tartman gerek, bunu ancak sen bilebilirsin. Ama şöyle bir şey söyleyebilirim: PLA ile bastığın modeli yaz sıcağında arabanın içinde bırakırsan yumuşayıp deforme olabilir, ABS için bu geçerli değil.

Kapalı makinede PLA da basabilirsin tabii, bahsi geçen makinelerde kapakları açık tutman gerekir sadece. Ek not olarak; P1S'in fiyatı P2S çıktığı için düştü, normalde bütçe aralığının üzerinde bir makineydi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı