5600X sistem Valorant'ta 85 derece oluyor

Ona yetmez bu havalarda 85 oluyormuş hava soğutma ile 70'e düşer yazın yine 85'e çıkar kasası mATX büyük ihtimal.
Gayet de yeter, hava sıcaklığının işlemci sıcaklığına neredeyse etkisi yok kışın oda 24-25 derece oluyor yazın 30 derece oluyor devasa bir fark yok. Butün olay soğutucuda bitiyor. 65W TDP’si olan işlemciye 360mm sıvı soğutma önerdiğinize inanamıyorum insanların prasını israf etmesine teşvik ediyorsunuz.

Boştayken 73-75 derce. Single oyunlarda 81 derece Online 85'i görüyorum sanırım. Sıvı soğutucu almazsam aklımda şöyle bir hava soğutma var. İncele istersen.

Aynısını kullanıyorum. Intel işlemciler ile uyumlu olanından.
Stok fan ile boşta 50 derecelerde RDR2, GTA5 gibi ağır oyunlarda 80-90 derece arasında oluyordu işlemcim kasa kapağı açıkken.
Bunu aldıktan sonra boşta 30 derecelerde, ağır oyunlarda da 60-70 derece arası oluyor.
Dipnot vereyim, bu soğutucuyla beraber kasayı da değiştirdim.
Kafanızdaki bütçeyi bilmiyorum ama en verimlisi hava akışı iyi olan bir kasa + hava soğutma olur. Ekran kartı sıcaklığın da düşer.
Sadece hava soğutma alarak da kritik derecelerden aşağı çekersiniz kesinlikle işlemci sıcaklığını.

Aynısını kullanıyorum. Intel işlemciler ile uyumlu olanından.
Stok fan ile boşta 50 derecelerde RDR2, GTA 5 gibi ağır oyunlarda 80-90 derece arasında oluyordu işlemcim kasa kapağı açıkken.
Bunu aldıktan sonra boşta 30 derecelerde, ağır oyunlarda da 60-70 derece arası oluyor.
Dipnot vereyim, bu soğutucuyla beraber kasayı da değiştirdim.
Kafanızdaki bütçeyi bilmiyorum ama en verimlisi hava akışı iyi olan bir kasa + hava soğutma olur. Ekran kartı sıcaklığın da düşer.
Sadece hava soğutma alarak da kritik derecelerden aşağı çekersiniz kesinlikle işlemci sıcaklığını.

Kasamın hava soğutması iyi. Diğer yazdıklarını cevabım yok. Ama ekran kartı sıcaklığı 57 derecede fan açtı 40 derece ile 42 derece arası sıcaklık verdi. Benim fikrim bu alacağım fan bana 15 derece sıcaklığı aşağı çeksin yeter. Sıvı soğutucu gibi 50 derece görmesem de olur. Sadece oyun oynuyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı