5600X sisteme görüntü gelmiyor

Crosge

Hectopat
Yakın bir zamanda AMD Ryzen 5 5600X anakartıma uygun olmadığı için de B-550 Gaming Plus anakart aldım.
Anakart elime bugün geçti sistemi kurdum ve çalıştırmayı denedim fakat hiçbir şekilde ekran gelmiyordu.
Boot ışığı yanıyor, sinyal yok diyor ekran kartının fanı da dönmüyor. Eski anakartımda ve işlemcimde çalışıyordu ve yeni aldıklarım da sıfır ürünlerdi.

BIOS güncellemesi yaptınız mı anakarta? Bazı anakartlar doğrudan 5000 Ready desteklemiyor. O anakartta BIOS Flash özelliği olması lazım, işlemci takılı değilken BIOS güncellemesi yapılabiliyor. Mevcut BIOS sürümün 5000 serisi desteklemiyorsa BIOS sürümünü güncellemen gerekiyor.

Son düzenleme:
Geçtiğimiz günlerde bu sorunla, 1-2 gün cebelleştim. Benzer bir sistemimiz var. Bu videoyu birebir uygulayın tek fark USB'yi Rufus ile MBR>FAT32 formatında formatlayın. Eğer yine olmazsa anakarttaki tüm bileşenleri çıkarıp sadece 24pinlik anakart güç kabloları ve 8pinlik CPU güç bağlantıları takılıyken deneyin, sisteminiz açılacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı