%90 indirim ile alınan Witcher 3 mantıklı karar mı?

Kovaa151

Decapat
Daha fazla  
Daha once de almistim ama Epic'ten almistim. Epic'ten ne zaman oyun oynasam oyun buglu oluyor, laptop daha cok istikrarsiz sekilde ısınıyor. Steam'deki oyunlarda bu sorun yok. Epic neden Steam'e gore daha ucuz? Nedeni bu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Epic ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Başlıktaki soruya cevap vermek gerekirse bana göre dünyanın en iyi oyunu. Bu fiyatlara bedava.
"Epic neden Steam'e gore daha ucuz?" Sorusunun cevabını verdim.
peki sence neden cogu yayinci epic te daha uyguna satiyor oyunu.Sence hepsinin uyguna satmasi tesadufmu

"Epic neden Steam'e gore daha ucuz?" Sorusunun cevabını verdim.
Benim gozlemim ve deneyimim şu ,benim epicten aldigim oyunlarin aynisi steamda oynadim.Steam epicten daha istikrarli ve saglikli oynatiyor.Farkli etkenler var ama hepsinin ortak farki biri epic biri steam.
Sonuc olarak ister katilin ister katilmayin,nerde ucuzluk orda b****luk diyorum.Epicteki oyunlar bence bozuk.Evet ikiside ayni oyun ayni yazilim,ama ne zaman epicten oyun alsam laptop kafayi yiyor arkadas.Gidip steamden aliyorum sonra.

Peki sence neden cogu yayinci Epic'te daha uyguna satiyor oyunu. Sence hepsinin uyguna satmasi tesadufmu.

Epic zam yapmayı unutan firma var. Bazıları da düşük fiyat yazıyor. Firmaya bağlı fiyat politikası. Örneğin Resident Evil requiem Epic'te 70 dolar 3000 TL'den ön sipariş açtılar, Steam'de 52.5 dolar veya başka bir örnek Silent Hill f Steam'de 37 dolar, Epic'te 2800 TL. Buna aynı şekilde 007 first light da katabilirim Steam'de 40 dolar, Epic'te 2800 TL. Güncel oyunlar için Epic Games TL olayı çok sıkıntı.

Laptop kafayı yiyor arkadaş.

Oyun motoru üzerine yapılmış bir Launcher. Bu yüzden hantal ve yavaş. Ayrıca hata bol.

Steam Epic'ten daha istikrarlı ve sağlıklı oynatıyor.
Çünkü daha sorunsuz ve düzgün bir Launcher Steam. Launcher demeyelim, direkt olarak bir ekosistem.

Peki sence neden çoğu yayıncı, Epic'te daha uyguna satıyor oyunu?
Yurt dışında Steam ile birebir aynı fiyatlandırma var. Hatta çoğu zaman yerel fiyatlandırma bile düzgün değil. Türkiye'de TL desteği var ve çoğu firma çok önemsemiyor. Güncel oyunlarda önemsediği halini görüyoruz. Steam'de daha ucuz yeni çıkan oyunlar.

Epic Games hala kendini geliştirememiş bir Launcher. Steam, Epic'e göre sayılabilecek tonla özelliği var. Bir konuda @swaghos attığı bir liste vardı. Onu aşağıya alıntılıyorum.
Epic’te olmayan binlerce indie, eski ve yeni oyun Steam’de mevcut.
İndirimler daha mantıklı (özellikle yeni çıkan oyunlarda).
Steam Pazarı (item al–sat, takas sistemi).
Steam Atölyesi (benim ve birçok oyuncu için en önemli artı).
Topluluk ve sosyal özellikler çok daha gelişmiş.
Kullanıcı yorumları (oyun almadan önce gerçek oyuncu deneyimini görmek büyük avantaj).
Steam destek ekibi (üstü yok).
Steam Input (kol ve kontrolcü desteği).
Başarımlar / Achievements (rozet, seviye, profil süsleme).
Saat takibi ve detaylı istatistikler.
Güvenlik (Steam Guard, pazar korumaları).
Aile Paylaşımı.
Offline mod sorunsuz çalışıyor.
Dahili FPS sayacı.
Rehber yazma ve okuma sistemi.
Screenshot ve video paylaşımı.
Topluluk etkinlikleri.
Oyun iade sistemi (daha hızlı ve daha stabil).
Kütüphane filtreleme ve düzenleme seçenekleri.
Oyuncu istatistikleri.
DLC yönetimi çok daha düzenli.
Steam Replay (yıllık özet).
Yayın / Broadcast özelliği.
Çoklu indirme kuyruğu ve indirme kontrolü.
Uzun vadeli destek (yıllardır kendini kanıtlamış bir platform)

Steam'de olan ama Epic Games'te olmayan özellikleri. Kalitesini siz düşünün. Epic Games'in hataları, sorunları bitmiyor. Kendilerini geliştirmeleri gerekiyor ama yapmıyorlar. Steam bu konuda sürekli üstüne ekleyerek gidiyor. Epic Games'in sadece Türkiye'de ucuz oyun satıyor diye avantajı var.

O yüzden arada ciddi bir fiyat farkı yoksa daha sorunsuz platform olan Steam tercih ederim, öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı