5600X sıvı soğutucu ile 83 derece oluyor

kralyoh

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. 5600X ile birlikte darkFlash twıster ARGB 120mm DX-120 sıvı soğutma kullanıyorum.
Load testi yaptım Cinebench ile 83-84 dereceleri gördüm, idle da 40-50 arası alıyorum bana fazla geldi gibi, acaba sorun nereden olabilir?

1. Pompa devri ve fan hızı düşük tutuyor olabilirsin.
2. Pompada hava vardır, pompanın borusu yukarı gelecek şekilde sallayıp havanın radyatöre geçmesini sağlaman gerekir.
3. Pompa radyatörün üst seviyesinin altında, radyatör ise kasa üstüne veya boru girişi alta gelecek şekilde öne yada arkaya monte edilmeli.
4. Düzgün bir termal macun değişimi gerekiyor.

Maliyetsiz olanları dene :)

Merhaba dostlar. 5600X ile birlikte darkFlash twıster ARGB 120mm DX-120 sıvı soğutma kullanıyorum.
Load testi yaptım Cinebench ile 83-84 dereceleri gördüm, idle da 40-50 arası alıyorum bana fazla geldi gibi, acaba sorun nereden olabilir?

Takıma hoş geldin.

240mm Arctic sıvı soğutma.

1631273886354.png

Ryzen 5000 serisinin hepsi çok sıcak çalışıyor anlaşılan. :)
5800X, 5900X vs. çok çekirdekli olduğundan sıcak çalışıyor ama 5600X o kadar sıcak çalışmıyor.
Bende de vardı, stok ayarlarda 75W güç çekiyor, 4450 MHz boostluyor yanlış hatırlamıyorsam. Sıvı soğutma ile 70 dereceyi geçmiyordu. Oyunda kasa içi hava ısınınca biraz fazla ısınıyor.
Ama işlemci bozuldu. 25 gün falan oldu servisten bir şey çıksın diye bekliyorum. :)

5800X, 5900X vs. çok çekirdekli olduğundan sıcak çalışıyor ama 5600X o kadar sıcak çalışmıyor.
Bende de vardı, stok ayarlarda 75W güç çekiyor, 4450 MHz boostluyor yanlış hatırlamıyorsam. Sıvı soğutma ile 70 dereceyi geçmiyordu. Oyunda kasa içi hava ısınınca biraz fazla ısınıyor.
Ama işlemci bozuldu. 25 gün falan oldu servisten bir şey çıksın diye bekliyorum. :)
5600X de az değil ki, 12 çekirdek oluyor sonuçta. Ama tabi TDP si düşük diğerlerine göre. Ama genelde onda da sıcak çalıştığını söyleyen var.
Bende 5800X var, Artic 280mmlik sıvı soğutucu kullanıyorum, radyatör+fan 6.5cm geliyor. Üstelik yine Artic Mx-4 termal macun kullanıyorum sıcaklıklar yük altında 85'den aşağı düşmüyor bir türlü, konusu var sitede. Ama oyunlarda falan sıkıntı çıkmıyor maşallahı var, son boostta 65-70 derecelerde gidiyor. Bizimkiler aslında birazda kendi kendimizi kasma mevzusu. İşlemci yüksek sıcaklıktan pc'yi yeniden başlatmıyorsa, sürekli frekans düşüşü yaşamıyorsa kasmanın anlamı yokta işte. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı