5600X ve MSI MPG B550 GAMING Plus uyumlu mu?

WitcherFate

Decapat
Katılım
22 Mart 2021
Mesajlar
197
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, başımdan garip bir olay geçti, bu olaydan sonra kendimi bu kararda buldum.
3 hafta önce sıvı soğutma aldım, sonra işlemcimde (2600x) normale göre performans düşüklüğü fark ettim.
İşlemcimi garantiye gönderdim. İade alacaklarını hiç beklemediğim için BIOS falan güncellemek aklıma gelmedi.
Evet iade aldılar.
Riske girmek istemediğim için bilinen markalar ve siteler hariç alışveriş yapmayı sevmiyorum.
2600X işlemcimi bahsettiğim bilinen sitelerde stoğunu bulamadım. Ayrıca 2600X ile 3600 arasında çok fiyat farkı da olmadığı için 3600 almayı planlıyordum.
ASUS TUF B450 PLUS anakart 3000 serisi Ryzen'e uyumlu olmasına rağmen benim aldığımda 3000 serisi henüz çıkmamıştı. Bu da BIOS güncellemeden Ryzen 3600'ü takamayacağım anlamına geliyor.
Anakartımda BIOS USB yuvası da maalesef yok. Yanımda yöremde Ryzen işlemci kullanan da yok. Dolayısıyla anakartımı servise gönderip 3000 serisi için BIOS güncellemesi talep etmekten başka çarem kalmıyordu.
Bu olaylar başıma gelmeseydi bu sene içinde 5600X alma niyetim vardı. Şu an bu fikre daha sıcak bakmaya başladım. Kısmet olursa mevcut anakartımı da satmayı planlıyorum.

Geldiğim son nokta başlıkta belirttiğim gibi 5600X ve MSI MPG B550 GAMING Plus ile sistemimi güncellemek. Bu iki parça birbiri ile uyumlu mudur dostlarım? Herkese teşekkür ederim.
Not:
*Oyun oynuyorum.
*Discorddan bazen arkadaşlara yayın açıyorum.
*Hobi olarak giriş seviye Blender uğraşıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

ASUS TUF B550-PLUS daha iyi bir seçim olacaktır, MSI anakart 1400'e indirimdeymiş sanırım Vatan'da. Ama 100 daha artırıp ASUS TUF almak daha mantıklı. Ses yongası daha iyi, 2.5 Gigabit LAN var.

 

ASUS TUF B550-PLUS daha iyi bir seçim olacaktır, MSI anakart 1400'e indirimdeymiş sanırım Vatan'da. Ama 100 daha artırıp ASUS TUF almak daha mantıklı. Ses yongası daha iyi, 2.5 Gigabit LAN var.

Evet, Vatanda ki fiyattı zaten bu kararı almamda ki en önemli etken. Ama gönderdiğiniz tuf anakartı istiyordum aslında, amazona bakmak da hiç aklıma gelmemişti. Hem sadece 100₺ fazla hem de 2 yerine 3 yıl garanti. Teşekkür ederim
 
Rica ederim, hayırlı olsun.
Kral ya, hesap kesim tarihi bekledim taksidi ödemeye gelecek ay başliyim diye yarın siparişi verecektim. Amazon fiyatı 60₺ hepsiburada ise fiyatı 250-300₺ artırdı Asus Tuf'un. Hepsiburadadan alacaktım wi fi modelini. Vatandan MSI MPG B550 Gaming Plus aliyim bari dedim sadece mağazalarda yazısı çıkmış artık. Aradım vatanı sadece teşhir ürünleri kaldı diyorlar. Ne dersin bayram indirimi felan gelir mi :'(
 
Kral ya, hesap kesim tarihi bekledim taksidi ödemeye gelecek ay başlayayım diye yarın siparişi verecektim. Amazon fiyatı 60₺ Hepsiburada ise fiyatı 250-300₺ artırdı ASUS TUF'un. Hepsiburada'dan alacaktım Wi-Fi modelini. Vatan'dan MSI MPG B550 GAMING Plus aliyim bari dedim sadece mağazalarda yazısı çıkmış artık. Aradım Vatan'ı sadece teşhir ürünleri kaldı diyorlar. Ne dersin bayram indirimi falan gelir mi:'(

Bence bekle stoğa gelmesini, her gün kontrol et.
 

Geri
Yukarı