5600X vs. 3700X

yzcefe

Hectopat
Daha fazla  
Biliyorum çok fazla soruldu. Benim kafamdaki sorunun yanıtını internette bulamadım. Oyun testlerine baktığımda 5600X in biraz daha iyi olduğunu görüyorum ancak benim için birkaç FPS daha fazla veya az önemli değil. Çünkü arada 10 FPS bile fark olmuyor. Her neyse benim sorum şu biri 6 çekirdek biri 8 benim işim oyun oynamak ama ağırlıklı olarak da render işlemleri yapmak. Dediğim gibi tek çekirdekte 5600XIN muazzam bir performansı var ancak 3700X in 8 çekirdeği olduğu için aradaki 2 çekirdek farkıyla render performansında oyunlarda olduğu gibi biraz geride mi yoksa daha iyi mi bunu merak ediyorum. Kısaca işleme yaparken hangisi daha iyi teşekkürler.

Evet 5600XIN oyunlarda çok iyi olduğunu biliyoruz. Peki 3700X render işlemlerinde öndeyse önde olduğu hız farkı 5600XIN oyunlarda önde olduğu performansına denk mi bir bilginiz var mı?
Yani tartınca biri oyunlarda biride render performansıyla birbirini eşitliyormu aslında soru bu.

R5 5600X’in bir önceki muadili. R53600X’tir. 3700X ile 5600X’i mukayese etmek anlamsız.

Yoo gayet mantıklı bir soru, render performansları arasında oyun performanslarından daha fazla fark olur mu onu merak etmiş arkadaş. Yani oyun oynarken 5-6 FPS fazla alırken render işlemlerinde yüzde 15 20 veya daha fazla performans kaybeder miyim demek istemiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı