5600XT boşta 60 derecede çalışıyor

• Konuyu başlatan NikeK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 2.540

NikeK

Centipat
Daha fazla  
Arkada Discord, Spotify ve Google açık olduğunda 50-60 derece arası oluyor. Ekran kartım Sapphire Pulse 5600XT. Normal midir bu değerler?
Ayrıca sanırım fanları da çalışıyor, kasanın içinden baktığımda çok normalmiş gibi gelmedi boşta ve oyun falan da oynamıyorum yani. 53-55 derece arası gidip geliyor bazen azalıyor bazen artıyor ama oyunlarda da gayet normal değerler alıyorum. Yani Forza'da maksimum ayarlarda genelde 65 derece falan oluyor, 75'i̇n üzerini hiçbir oyunda görmedim neredeyse öyle söyleyeyim.
Şöyle görev yöneticisindeki fotoğrafı da atayım.

Bir de fan hızlarından olabilir mi, MSI Afterburner'dan onun da fotoğrafını atabilirim isterseniz.

Dosya Ekleri

• 2021-01-03.png
    2021-01-03.png
    73,1 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkada Discord, Spotify ve Google açık olduğunda 50-60 derece arası oluyor. Ekran kartım Sapphire Pulse 5600XT. Normal midir bu değerler?
Ayrıca sanırım fanları da çalışıyor, kasanın içinden baktığımda çok normalmiş gibi gelmedi boşta ve oyun falan da oynamıyorum yani. 53-55 derece arası gidip geliyor bazen azalıyor bazen artıyor ama oyunlarda da gayet normal değerler alıyorum. Yani Forza'da maksimum ayarlarda genelde 65 derece falan oluyor, 75'i̇n üzerini hiçbir oyunda görmedim neredeyse öyle söyleyeyim.
Şöyle görev yöneticisindeki fotoğrafı da atayım.

Bir de fan hızlarından olabilir mi, MSI Afterburner'dan onun da fotoğrafını atabilirim isterseniz.

Önemli olan boşta değil yükte kaç derece olduğudur. Sizin ekran kartınız da yükte gayet stabil bir sıcaklıkta çalışıyor. Kısacası her şey yolunda.

Önemli olan boşta değil yükte kaç derece olduğudur. Sizin ekran kartınız da yükte gayet stabil bir sıcaklıkta çalışıyor. Kısacası her şey yolunda.

Evet yükteyken gayet iyi çalışıyor ama bazı arkadaşların ekran kartları 30-40 derecede çalışıyormuş boştayken benimkinin 50 civarında çalışması biraz garip değil mi?
Bir de bu fan hızını falan nerden ayarlayabiliyorum onlar hakkında biraz bilgilendirir misiniz? Afterburner'ı da atıyorum

Dosya Ekleri

• 2021-01-03 (1).png
    2021-01-03 (1).png
    252,4 KB · Görüntüleme: 82
Evet yükteyken gayet iyi çalışıyor ama bazı arkadaşların ekran kartları 30-40 derecede çalışıyormuş boştayken benimkinin 50 civarında çalışması biraz garip değil mi?
Bir de bu fan hızını falan nerden ayarlayabiliyorum onlar hakkında biraz bilgilendirir misiniz?

MSI Afterburner'dan ayarlayabilirsin. Ama gerek yok. Boşuna fanları hızlı çalıştırır, ses kirliliği yaparsın.

Bir de bu fan hızını falan nerden ayarlayabiliyorum onlar hakkında biraz bilgilendirir misiniz?

Bende ASUS ROG modeli var 0dB modunda boşta 40 yükte 800RPM 52 derece oluyor kasanızın modeli nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı