5700 XT PUBG oynarken ekran gidiyor ve sistem kilitleniyor

Breathing

Centipat
Merhabalar sistemi yeni topladım. Sorunuma birçok yerde araştırmama karşılık bir çözüm bulamadım. Birçok oyun oynuyorum fakat bu hatayı en sık aldığım oyun PUBG. Bazen oyunu açınca bazen de oyun içerisinde bir anda ekran gidiyor, PC çalışır durumda fakat hiçbir işlem yapılamıyor. Nereye baktıysam çözümünü bulamadım.

Sistem sıcaklığını kontrol ederek girdim fakat sistem ısısı normal buna rağmen ekran gidiyor. Apex, R6'da böyle bir problem yaşamıyorum iki oyunda da bütün grafikler vs. sonda oynuyorum.

Sistem özelliklerim.
  • İşlemci: Ryzen 5 3600X
  • RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 3200MHz 16 GB
  • Depolama: SSD & SSHD
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX 5700 XT O.C
  • PSU: Corsair RM850 80+

Minidump: dmp.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut sürücünüzü DDU ile kaldırdıktan sonra, https://www.amd.com/en/support/prev...d-radeon-rx-5700-series/amd-radeon-rx-5700-xt adresinden adrenalin 2019 Edition 19.12.1 Optional sürümünü indirip kurmayı deneyebilir misiniz?
Bu şekilde bir kurulum yapıp 5, 6 farklı programla ve 1 farklı oyunla PUBG'yi açmayı denedim bir sorun yok gibi hatta daha akıcı geldi gözüme fakat daha değişik testler deneyip yeniden yazacağım bir de bu minidump dosyalarına bakabilecek biri var mı ya da direk ona atmamı tavsiye edeceğiniz biri?

Bu şekilde bir kurulum yapıp 5, 6 farklı programla ve 1 farklı oyunla PUBG'yi açmayı denedim bir sorun yok gibi hatta daha akıcı geldi gözüme fakat daha değişik testler deneyip yeniden yazacağım bir de bu minidump dosyalarına bakabilecek biri var mı ya da direk ona atmamı tavsiye edeceğiniz biri?
Denedikten sonra tekrar sonucu paylaşırsanız sevinirim. Umarım probleminiz düzelmiştir.

Sistem yalnızca resetlenerek çalışabiliyor, değil mi?

Merhabalar. Bendede Asus Tuf 5700 XT modeli var ve Total War: Three Kingdoms'da ortalama 40-70 FPS alıyorum, sıcaklık vs. normal ancak yoğun savaş ve yoğun birimlerin olduğu durumlarda sanki 10 FPS de oynuyor gibi oluyorum uzun süre. Yukarıda bir arkadaş DDU ile sürücüyü silmeyi ve 19.12.1 sürücüyü yüklemeyi önermiş onu deneyeceğim ancak DDU ile silmek nedir, nasıl yapılır acaba ?

Not: Oynadığım diğer oyunlarda bu sorun yok.

Bu rehber size yardımcı olacaktır. Sorununuzun devam etmesi durumunda yeni konu açarak problem olan anlarda MSİ AFTERBURNER ile alınmış oyun içi değerlerinizi paylaşmanız, size yardımcı olunmasını kolaylaştıracaktır.

Merhabalar. Bendede Asus Tuf 5700 XT modeli var ve Total War: Three Kingdoms'da ortalama 40-70 FPS alıyorum, sıcaklık vs. normal ancak yoğun savaş ve yoğun birimlerin olduğu durumlarda sanki 10 FPS de oynuyor gibi oluyorum uzun süre. Yukarıda bir arkadaş DDU ile sürücüyü silmeyi ve 19.12.1 sürücüyü yüklemeyi önermiş onu deneyeceğim ancak DDU ile silmek nedir, nasıl yapılır acaba ?

Not: Oynadığım diğer oyunlarda bu sorun yok.

Google'da DDU kullanımı yazarak zilyon tane videolu açıklama bulabilecekken neden buradan ek olarak soruyorsunuz ki?

evet kasa ışıkları filan yanıyor ama hiç bir işlem yapılmıyor ekranda sinyal yok yazıyordu bakalım geçti gibi

Kesin çözüm arıyorsanız garanti. Problemin direkt olarak nedenini bilmiyorum ya BIOS'tan ya da donanımsal ama bahsettiğimiz sorunun tek çözümü garantiye gitmesi ve kartın tamiratı yahut değişimi.
Geçici çözüm içim Sapphire TRIXX indirin. Custom Fan Speed alanından aşağıdaki görselde olduğu gibi ayar yapın. Tekrar test edin.

Ayrıca videoya bir göz atın.

Dosya Ekleri

• 1b1c5c9c0f03b031bcdf541baab7e546.png
    1b1c5c9c0f03b031bcdf541baab7e546.png
    5,5 KB · Görüntüleme: 36
Kesin çözüm arıyorsanız garanti. Problemin direkt olarak nedenini bilmiyorum ya BIOS'tan ya da donanımsal ama bahsettiğimiz sorunun tek çözümü garantiye gitmesi ve kartın tamiratı yahut değişimi.
Geçici çözüm içim Sapphire TRIXX indirin. Custom Fan Speed alanından aşağıdaki görselde olduğu gibi ayar yapın. Tekrar test edin.

Ayrıca videoya bir göz atın.

Driverı ddu ile sildikten sonra şuanlık bir sorunum yok birtek R6'da anlık bir takılma oluyor ondada sağ üstte internet işareti çıkınca yapıyor sunucudan mı bilemiyorum artık ama şuanlık bir problem yok gibi. sadece biri minidumpları kontrol etse çok güzel olacak. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı