5700 XT sorunları hala devam ediyor mu?

Bende Sapphire RX 5700 XT Nitro+ kullanıcısıyım. Bu zamana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Hatta oyunlarda 50 60 derecelerin üstüne çıktığını dahi görmedim. Ben çok memnunum.
Hocam bende ASUS TUF vardı 3300RPM fan hızında 75 gördüğüm oldu. Standart fan hızında 95 dereceye kadar çıktığı oldu.
5700 XT alınacaksa Sapphire Nitro modelini alabilirsiniz. Isınma sorunu yok. PSU'da 700-750W alabilirsiniz. Gold performans PSU'ları oluyor hem ileriye dönük olur. PSU kaynaklı da olabilir bu sorunlar.
Anladım hocam. Tek sorun PSU olsaydı iade etmezdim.

Hocam bende ASUS TUF vardı 3300RPM fan hızında 75 gördüğüm oldu. Standart fan hızında 95 dereceye kadar çıktığı oldu.

ASUS TUF RX 5700 XT sorunlu bir karttı özellikle GDDR6 bellekler çayır çayır yanıyordu. ASUS hatasını fark edip ASUS TUF RX 5700 XT Evo kartını sürdü piyasaya.

Yaklaşık son 2 aydır herhangi bir siyah ekran ile karşılaşmadım. Çok stabil çalışıyor.

ASUS TUF RX 5700 XT sorunlu bir karttı özellikle GDDR6 bellekler çayır çayır yanıyordu. ASUS hatasını fark edip ASUS TUF RX 5700 XT Evo kartını sürdü piyasaya.
Evet belleği. 106 dereceye kadar çıktığını bizzat gözlemledim.

Sisteminizi kurarken hep kasanızın havalandırmasının iyi olmasına dikkat edin kasanın önünü her zaman mesh tercih edin ayrıca takmış olduğunuz fanların doğru yönde konumlandırılmasına dikkat edin bazıları R5 3600 işlemci almış fakat stok soğutucu ile kullanıyor. R5 3600 içinden çıkan stok soğutucu çöp hiçbir işe yaramıyor. Şimdi bazıları çıkıp diyecek ben R5 3600 stok soğutucu ile serin kullanıyorum. Kalkıp CPB kapatıp işlemcinin performansından kısıp sıcaklık değerlerini düşürebilirsiniz. Ama bu performans kaybına sebep olacaktır. Ayrıca bugün önü kapalı kasa ile Sapphire RX 5700 XT Nitro+ bile kullansanız. Yüksek sıcaklık değerlerini görmeniz çok normal fakat kasasının önü mesh olan ve havalandırma sirkülasyon iyi yapılmış bir kasada bu ekran kartı mükemmel performans gösterecektir. Ben yazın dahi kartın çok fazla ısındığını görmedim.

MSI 5700 XT Gaming X gayet iyidir.

İlk çıkan TUF tasarım hatalıydı sorun AMD'den ziyade ASUS'ta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…