5700X stabil overclock ayarı nasıl olmalı?

Daha fazla  
Elimde 5700X mevcut kule tipi soğutucum var. Stabil ayar bulmamda yardımcı olabilir misiniz? Kullandığınız ayar varsa feyz alıp o ayarlara yakın bir ayar bulmak istiyorum. Ve PBO mu statik mi tavsiye edersiniz? Amaç oyun performansını biraz arttırmak. Serin çalışması daha ön planda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen Master uygulamasını indir. Aşağıdaki gibi kısma gelip hangi core sarı yıldız hangi core gri yıldız diye bak ve hatırla onları.
c9gZhDjUpYTw448QJXEdve.png

Sonra BIOS`a gir. PBO enabled yapıp PBO limits Manual yap. Sonra PPT 150, TDC 90, EDC 140 yap. Scalar Manual yapıp X10 yap. Max CPU Boost Clock Overdrive için MHz arttırmada en son kaça gidiyorsa öyle yap. Thermal Throttle Limit 90 yap. Ondan sonra aynı yerden Curve Optimizer kısmına gel ve Per core yap. Şimdi en hızlı corelarını hatırla demiştim. Diyelim 1. en hızlı core`un 6. core diyelim ve de 2. en hızlı core`un 2. core. Şimdi 6. core`a -15 verip bütün diğer core`lara -20 veriyorsun sonra kaydedip çık. Sonra Hwinfo uygulamasını indir sıcaklık görmek için. Prime95 indir birde. Prime95 uygulamasını açıp "Small FFTs" testini seçip "OK" tuşuna bas ve sıcaklıklara da bak test sırasında ve Prime95 ekranına birde. Prime95 ekranında eğer "Torture test failed on worker 6" falan gibi bir hata çıkarsa tekrar Curve Optimizer kısmına geliyorsun BIOS`tan. Mesela diyelim "Torture test failed on worker 6" dedi. BIOS`ta curve optimizer`da 6. core`un -15` yapmıştın. Onu -10 yapıp deniyorsun. Kaydedip çıkıp yine Prime95 ile deniyeceksin. 15 dakika boyunca hiçbir hata vermeyecek şekilde olana kadar böyle teker teker arttıracaksın.

Benim işlemcim Ryzen 5 5600 mesela. -25 Cinebench`te kapanmıyordu all core olarak ama Prime95`te "Torture test failed on worker 2", worker 3 falan hepsi stabil değildi. Hepsi stabil olana kadar birine -5 daha verdim birinden -5 aldım diye diye yaptım. Zaten hiç stabil değilse Prime95 anında veriyor hatayı 1 dakika içinde testte. En sonunda 6 core için teker teker olarak böyle yaptım: -20, -15, -20, -20, -15, -25

Technopat Haberler

Geri
Yukarı