Redshift
Megapat
Benim amacım gta 6 çıktığında yeni bir ddr5 intel&nvidia sistem toplamak. Bu da yaklaşık olarak ne zaman olacağı kestirelemeyen bir süre. 2025'te konsollara gelecek ve bilgisayara gelmesi iki veya üç yıl daha alabilir. Bu aşamada ddr4'te beni rahatlatacak bir ara işlemci oldu 5700x3d hem de 2024 model gıcır gıcır. 5700x'i sattım ve bir tane 5700x3d aldım. Bu sayede gta 6 bilgisayara gelene kadar çıkacak diğer iyi oyunları en azından ddr4 sistemin darboğazına takılmadan rahatça oynarım. Ekran kartım 6900XT. Kısacası 5700x3d, ddr 5 sisteme kısa vadede geçmeyecek herkes için önemli bir işlemci. Şu anda ddr5 sistemlerin ne kadar maliyetli olduğu yabancı forumlarda bile dile getirilirken 5700x3d gayet alınası. Ayrıca işlemci amerikada 250 dolar ve güney korede de 270 dolar civarında olduğunu biliyorum. Ben internetten tray olarak 9bine aldım bu da neredeyse maliyetine demektir. 9000tl ve altına gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Ayrıca DDR 5 sistemler daha yaygın değil GTA 6 çıktığında yaygınlaşır ve ucuzlar ayrıca yazılım güncellemeleri ile daha iyileştirilir. O zaman DDR 5 alırsınız. DDr4'te kalacaksanız AMD kanadında x3d işlemci şart