5700x3D alınır mı?

5700x3D ye o soğutucu yeterli olur. 5800x3D kadar ısınan bir işlemci değil oyunda. Ayrıca tek kule kullanan çok kişi var forumda. DDR5 geçmenize de gerek yok. Zaten o performansı verir o işlemci 5700x3D iyi bir oyun işlemcisi 7500F de DDR5'in giriş seviye işlemcisi ve aynı sayılır.

Biriniz öyle diyor biriniz böyle kafam karıştı alsam bir dert almasam aklımda kalacak gibi :)

Biriniz öyle diyor biriniz böyle kafam karıştı alsam bir dert almasam aklımda kalacak gibi :)

Bu arkadaşın incelemesi var önceden tek kule soğutucu kullanıyordu sonra çift kuleye geçti.

Tek kule sonuçlarında AIDA64 stress testinde 5700x3D 74 derece Max görmüş oyunlarda 76-69 derecelerde oda oyununa göre.

Tek kule 5700x3D için yeterli. Kaliteli bir macun kullanın.

Böyle deyince hepten alasım gelmedi islemci değişti hafi soğutucu değiş bu sefer de kasa eski ve soğutucu desteği az hadi kasayi değiştir diye diye sarmal şeklinde gider o zaman AM4'e bu kadar yatırım yapmak mantıklı gelmiyor ben sadece islemciyle yırtarım diye düşündüm.

Hocam neredeyse aynı sisteme sahibiz. İki hafta falan önce 5600'den 5700x3D'ye geçtim. FPS oyunlarında bayağı fark ediyor. Fakat bir sorun da 16 GB RAM artık yetmiyor o nedenle 32 GB'a geçmek zorunda kaldım ve takılmalar vs tamamen bitti. Bu ikisini de değiştireceğime keşke DDR5 sisteme geçseydim diyorum fakat sistem şu anki haliyle beni bayağı götürür gibi o yüzden sıkıntı değil.

5700x3D 5600'e göre 10-15 derece kadar daha serin çalışıyor bu arada PBO -20 -25 ayarlıyken. PUBG'de 80 dereceleri görüyordu 5600. 5700x3D 65-66 civarında takılıyor.

Hocam neredeyse aynı sisteme sahibiz. İki hafta falan önce 5600'den 5700x3D'ye geçtim. FPS oyunlarında bayağı fark ediyor. Fakat bir sorun da 16 GB RAM artık yetmiyor o nedenle 32 GB'a geçmek zorunda kaldım ve takılmalar vs tamamen bitti. Bu ikisini de değiştireceğime keşke DDR5 sisteme geçseydim diyorum fakat sistem şu anki haliyle beni bayağı götürür gibi o yüzden sıkıntı değil.

5700x3D 5600'e göre 10-15 derece kadar daha serin çalışıyor bu arada PBO -20 -25 ayarlıyken. PUBG'de 80 dereceleri görüyordu 5600. 5700x3D 65-66 civarında takılıyor.

İşte böyle olunca da eldekiyle idare etmekte mantıklı geliyor çünkü kötü bir sistem degil bence bendeki ileride bütçem olursa komple platform atlamak daha iyi geliyor kulağa RX 6800 dende memnunum yani 1080p de açamadığım oynayamadıgim oyun yok bir de NVIDIA hala 8 GB inadı yüzünden daha da bekleyesim bar 5070 bile 8 GB ile geliyor diye haberler var.

Arkadaşlar soğutucu yeter derseniz alacağım olmadı.

Bu arkadaşın incelemesi var önceden tek kule soğutucu kullanıyordu sonra çift kuleye geçti.

Tek kule sonuçlarında AIDA64 stress testinde 5700x3D 74 derece Max görmüş oyunlarda 76-69 derecelerde oda oyununa göre.

Tek kule 5700x3D için yeterli. Kaliteli bir macun kullanın.

Dayanamayıp siparişi verdim hocam bilmiyorum iyi mi yaptım ama bugün RDR2 ve Spider-Man falan denedim alt CPU kullanim oranlari bazilari 80-85'e dayanıyor kimileride 40-50 genel kullanim 60 civarlari darboğaz da biraz var gibi umarım sogutucum yeterli gelir elimde Kryonaut Extreme macunda var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı