5700X3D alınır mı?

3600 ve 5500 seviyesinde işlemcisi olan birisi için uygun fiyata bulunursa mantıklı olabilir ama 5600'den sonrası direkt DDR5 olmalı diye düşünüyorum.

Öyle yapalım bari. AM4'teki anakartımı ve RAM'leri seviyorum şimdi onların yerine koyacak güzellikte alternatifler istiyorum AM5'de de. Ama hiçbirisine kanım ısınmadı nedense.

Özellikle MSI'ın ATX Pro modellerinde bile tek M.2 yuvasını çıplak bırakması tam cimrilik.

Alınmaz tabii ki. Biraz daha biriktirip B650S WIFI + 7500F + 6000MHz RAM alırsanız tadından yenmez veya bir sonraki nesili bekleyin.

Son düzenleme:
Bir soru. DDR5'e geçmek üşendiriyor, bu işlemci alınıp böyle 1080P'de RTX 4070'le beraber birkaç sene gidilir mi yoksa "AMD keriz silkelemeye çalışıyor, ölü sokete para verilmez" mi?

Hocam şu an AMD DDR5 geçirtmek için 7500F gibi güçlü F/P işlemiler yayınladı size önerim benim sistemim not ekran kartını almayın intahar ettirir.

Görselliğe inanılmaz önem veren birisiydim eskiden, şimdi ise benim için sadece monitör, ekran kartı ve kulaklık önemli. Kasa isterse çöplük olsun, umurumda değil, çünkü bilgisayarı kullanırken kasaya değil monitöre baktığın bilincine sahip oldum artık. Sen de eğer bu düşünceye meyilli isen tasarımı umursamadan F/P olan en mantıklı seçenekleri satın alıp yoluna devam et.

Siz zaten zengin değil misiniz?

Daha neler alt tarafı yoksulluk sınırının biraz üzerinde yaşıyorum. Onunla da ayda, yılda bir kendini şımartır kalan tüm vaktini indirimleri ürünleri kovalayarak geçirirsin. Yiyecek, kıyafet, elektronik aklına ne geliyorsa.

O zaman beklemek bence daha mantikli. Cunku 5700X3D'de alsan DDR5'e gecis sureni cok erteletmeyecek. Her halukarda 8000 serisi ciktiginda acaba demeye baslarsin gibi. O zamana kadar da en azindan parani koruyup - biriktirebilirsin.

Önersene bir şey hazır buradayken bakayım. Mesela şu anakart, şu RAM gibi. Cahilim bayağı AM5 konusunda hani almasam bile bir fikir edinmiş olurum.

Bence gerek yok. 5600 ve 4070 1080p de gittiği yere kadar gitsin. Bu saatten sonra tabii herkesin ekonomik gücü varsa biraz pahalı da olsa DDR5.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…