5700X3D alınır mı?

• Konuyu başlatan kino
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 15.477
Boş ver, kullandığınla kalırsın. Aynı muhabbet her sene dönüyor, neymiş 5800X alanlar enayi çünkü 5700X var. He aynen, sen 5700X'in gelip gelmeyeceğini düşünürken ben halihazırda 5800X'i 1 yıldır kullanıyordum bile. Sanki 5700X çıkana kadar işlemci slotu boş şekilde bilgisayarı kullanıyordum.

Yani diyeceğim şu ki, anlık olarak ne sunuyorlarsa, onu almak mantıklı. Zira sen 8500F ve 8600'ün çıkışını bekleyene kadar zaten burun kıvırdığın 8600X'in yeni fiyatı 8700X'in fiyatına gelmiş ve 8500F ve 8600'ün fiyatı da pahalı dediğin 8600X'in fiyatından çıkmış olacak.

Öyle yapalım bari. AM4'teki anakartımı ve RAM'leri seviyorum şimdi onların yerine koyacak güzellikte alternatifler istiyorum AM5'de de. Ama hiçbirisine kanım ısınmadı nedense.

Özellikle MSI'ın ATX Pro modellerinde bile tek M.2 yuvasını çıplak bırakması tam cimrilik.

Bir soru. DDR5'e geçmek üşendiriyor, bu işlemci alınıp böyle 1080P'de RTX 4070'le beraber birkaç sene gidilir mi yoksa "AMD keriz silkelemeye çalışıyor, ölü sokete para verilmez" mi?

Hocam şu an AMD DDR5 geçirtmek için 7500F gibi güçlü F/P işlemiler yayınladı size önerim benim sistemim not ekran kartını almayın intahar ettirir.

Öyle yapalım bari. AM4'teki anakartımı ve RAM'leri seviyorum şimdi onların yerine koyacak güzellikte alternatifler istiyorum AM5'de de. Ama hiçbirisine kanım ısınmadı nedense.

Özellikle MSI'ın ATX Pro modellerinde bile tek M.2 yuvasını çıplak bırakması tam cimrilik.
Görselliğe inanılmaz önem veren birisiydim eskiden, şimdi ise benim için sadece monitör, ekran kartı ve kulaklık önemli. Kasa isterse çöplük olsun, umurumda değil, çünkü bilgisayarı kullanırken kasaya değil monitöre baktığın bilincine sahip oldum artık. Sen de eğer bu düşünceye meyilli isen tasarımı umursamadan F/P olan en mantıklı seçenekleri satın alıp yoluna devam et.

Siz zaten zengin değil misiniz?

Daha neler alt tarafı yoksulluk sınırının biraz üzerinde yaşıyorum. Onunla da ayda, yılda bir kendini şımartır kalan tüm vaktini indirimleri ürünleri kovalayarak geçirirsin. Yiyecek, kıyafet, elektronik aklına ne geliyorsa.

Fiyatından ziyade şu anki durumu düşünüyorum. Ryzen 8000 gelecek ama AMD her zamanki gibi ilk etapta 8600X gibi modelleri erken çıkarıp daha ekonomik 8500F/8600 gibi modelleri 1 sene bekletir. O da 2025'e sarkar.

7000 serisini ve 600 serisi anakartları elemek istiyorum. Soket bir nesil daha otursa iyi olacak sanki geçmek için.

3K anakart da hepten çöp oluyor. Eli yüzü düzgün anakart alayım desen 6-7K civarı geziyor şu anda.

O zaman beklemek bence daha mantikli. Cunku 5700X3D'de alsan DDR5'e gecis sureni cok erteletmeyecek. Her halukarda 8000 serisi ciktiginda acaba demeye baslarsin gibi. O zamana kadar da en azindan parani koruyup - biriktirebilirsin.

Görselliğe inanılmaz önem veren birisiydim eskiden, şimdi ise benim için sadece monitör, ekran kartı ve kulaklık önemli. Kasa isterse çöplük olsun, umurumda değil, çünkü bilgisayarı kullanırken kasaya değil monitöre baktığın bilincine sahip oldum artık. Sen de eğer bu düşünceye meyilli isen tasarımı umursamadan F/P olan en mantıklı seçenekleri satın alıp yoluna devam et.

Önersene bir şey hazır buradayken bakayım. Mesela şu anakart, şu RAM gibi. Cahilim bayağı AM5 konusunda hani almasam bile bir fikir edinmiş olurum.

Önersene bir şey hazır buradayken bakayım. Mesela şu anakart, şu RAM gibi. Cahilim bayağı AM5 konusunda hani almasam bile bir fikir edinmiş olurum.
Bütçen nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı