Çözüldü 5700XT sorunları çözümü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS Prime X570 -P 4400MHZ PCI-E 4.0 ATX Anakart

Sapphire Pulse AMD 6700XT (PCI-E 4.0) GDDR6 Ekran Kartı

AMD Ryzen 5 3600X 3.8/4.4GHz AM4 İşlemci

XPG Gammix D30 16GB (8x2) 3200MHZ CL16 Ram

Corsair MP510 960GB (3500 Read - 3000 Write) SSD

Samsung 970 Evo Plus 1TB NVME M.2 SSD

Xigmatek Venom X 650W +80 Bronze Kasa

AOC 24G2U 144HZ IPS 1MS (MPRT) Monitör
Elimde 5700XT Pulse kartı var ve artık sorunlardan bıktım usandım. Eskisi gibide değil oyunu 1 ya da 2. açılışta kapanmadan oyanyabiliyorum böyle bir şey olamaz.
WattMan hatası, birden bire oyunun ortasında restart atması vs... Galiba kartı satacağım 2900TL gibi bir miktara büyük ihtimal RTX 3000 serisinden ya da düzgün Driver ile gelirse RDNA 2 bir GPU alacağım. Böyle bir şey olamaz oyunmu oynuyoruz böbrek taşı mı düşürüyoruz arkadaş...
(Konuyu bu sorunları çözebileceğim bir makale ya da video atabilir misiniz diye açtım bu arada. :D)

Çözüm
Bu arada sorunu çözdüm diyebilirim.
RAM frekansını 3000'den 3200'e overclocklamıştım, onu kapattım ve 20.4.2 sürümüne WHQL sertifikası geldiğini görünce direkt indirdim :) Sorun çözüldü gibi. 3 saattir hiçbir sorun yaşamadım, inşallah yaşamam. :)
Frekans düşürüp undervolt yapmaktan başka çözüm yolu yok hocam. O da deneme yanılma ile belki denk gelir belki gelmez. Satma imkanınız varsa satın gitsin paranızla rezil olmayın.
Undervolt yaptım.
1100mV
165W ile 1950mhz stabil oynuyorum fakat undervolt yapınca 2 saat sonra kapanıyor yani varsayılan ayarlarda çok ısınıyor, undervolt yapınca da ısınıyor bende bir türlü çözemedim.
Frekans düşürüp undervolt yapmaktan başka çözüm yolu yok hocam. O da deneme yanılma ile belki denk gelir belki gelmez. Satma imkanınız varsa satın gitsin paranızla rezil olmayın.
Hocam satsam 2900TL'ye aldım en fazla 3000 2900TL'ye satarım bu fiyatada bunun gücünde kart olucağını sanmıyorum :D .

AMD kartlarıyla ilgili çoğu başlığı okudum en yaygın çözüme bu şekilde ulaşılmış, Enchanced SYNC ayarını da kapatabilirsiniz ama çözüleceğini sanmıyorum. Başka elle tutulur çözüm yolu okumadım hiç. Bilgisayar toplama başlıklarında ısrarla güncellemeler ile sorun kalmadığını söyleyip AMD ekran kartı öneren arkadaşlar hangi güncelleme olduğunu gelip bi söyleyiverse herkes memnun olacak ama geldiğine inandıkları gibi bir güncelleme yok herhalde ortada.

RAM frekansını 3000'den 3200'e overclocklamıştım, onu kapattım ve 20.4.2 sürümüne WHQL sertifikası geldiğini görünce direkt indirdim :) Sorun çözüldü gibi. 3 saattir hiçbir sorun yaşamadım, inşallah yaşamam. :)

Çözüm
RAM frekansını 3000'den 3200'e overclocklamıştım onu kapattım ve 20.4.2 sürümüne WHQL sertifikası geldiğini görünce direk indirdim :) . Sorun çözüldü gibi 3 saattir hiçbir sorun yaşamadım inşallah yaşamam. :)

Bende de RX 5600XT var RAM'ları bende 3200MHz overlock yaptım bir de ben deneyim acaba olacak mı aynı sorunlar bende de var inşallah çözülür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı