5800 TL sistem toplama

Numbness

Kilopat
Arkadaşlar 5.800 Tl'ye bir sistem topladım fakat Monster'ın laptoplarında da aklım kaldı. Topladığım bilgisayarın özellikleri:
Intel Core i7 işlemci 4.0 Ghz
Nivida GeForce GTX 970 4GB
16Gb RAM
120GB SSD + 1 TB Harddisk
Ekran kartı için sıvı soğutma sistemi.
İşlemci için soğutucu ve monitör, kasa vs. 5800 Tl ediyor. Sizce 5399 Tl olan Monster' ın Tulpar T5 V4.3.1 15.6 serisini mi almalıyım yoksa topladığım sistemi mi ?
Oyunlarda mükemmel performans elde edebileceğim bir şey olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak etmeyin sizin sisteminiz bileşenleri benzer olsa dahi sadece soğutmayı göz önünde bulundursanız gene öndedir. Ama keşke almadan burada konu açsaydınız. Bir çok öneri gelebilirdi onun gibi yüksek bir fiyata. Nvidia ekran kartınızın bedava oyunun almayı unutmayın :) GeForce GTX GTX TOM CLANCY’S THE DIVISION Bundle . Sisteminiz hayırlı olsun.

Tabikide bu sistemi almalısın. Laptop bileşenleri masaüstü bileşenlerinden daha az performanslıdır. Ama her laptopda böyle değildir. Mesela senin kararsız kaldığın Tulpar T5 V4.3.1'de masaüstü bileşenleri kullanılmamış. Hem işlemci olarak hemde asıl oyunlarda performansı veren ekran kartı. Arada en az 20 fps fark vardır. Kesinlikle masaüstü al.

Merak etmeyin sizin sisteminiz bileşenleri benzer olsa dahi sadece soğutmayı göz önünde bulundursanız gene öndedir. Ama keşke almadan burada konu açsaydınız. Bir çok öneri gelebilirdi onun gibi yüksek bir fiyata. Nvidia ekran kartınızın bedava oyunun almayı unutmayın :) GeForce GTX GTX TOM CLANCY’S THE DIVISION Bundle . Sisteminiz hayırlı olsun.
Şuan zaten bilgisayarı almadım. Sadece topladım bir satın al dememe bağlı fakat sormak istedim. Bu bileşenlerden daha iyi bir laptop oluşturabilir miyim ?

O bütçeyle harika bir sistem toplanabilirdi.
Şuan bilgisayarı satın almadım. Parayı bütçem 5.000 TL aslında bunun için işlemciden kısmayı düşündüm ve i5 6600k 3.5 Ghz modelini almaya karar verdim. Onun dışında bir öneriniz var mı ?

Öncelikle o kulaklığı alma çöp. Ram 8gb gayet yeterli ileride bir slot daha ekleyebilirsin. Ekran kartını Sapphire R9 390 veya 390x al. Kasayı MasteraCase 5 güç kaynaklı olanı al. Soğutucu olayını ise daha tecrübeli arkadaşlara sorman gerek.

Ayrıca hem güç kaynaklı kasa hemde güç kaynağı eklemişsin listeye.

Skylake işlemciler mimarisi gereği çok ısınmaz. Ben 6600k'yı 4600ghz'e O/C yapıp Cooler Master Evo 212 ile gayet yeterli şekilde soğutabiliyorum. Ama illaki bir su soğutma dersen Ekonomik ve kaliteli olan Cooler Master Seidon yada Nepton modellerine bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı