5800X için Ryzen Master nasıl kullanılır?

Makaleler
3
Ryzen 5800X var ve Arctic Liquid Freezer II 280 sıvı soğutma var. İşlemci Base: 3.8 GHz, Boost: 4.7 GHz temel değerleri var. Sadece Boost değeri olan 4.7'yi 4.8 veya 4.9 çıkartıp base değeri ise normal kalacak şekilde nasıl ayarlayabiliriz? Stres testinde normal şartlarda 70-75 dereceyi geçmiyor, lakin 4.5 GHz'ları da geçtiğini görmedim stress testinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA64'te sadece FPU tek çok ısıtıyor, üçü birden daha çok zorluyor. Eğer istediğin maksimum sıcaklık ise sadece FPU, yük bindirmekse üçü birden.
Bende orasını anlamıyorum hocam. Yük binince ısınmıyor mu alet? Gerçektede yük binince ısınacak. Amaç gerçeğin simülasyonunu yapmak değil mi? O yüzden dediğinizi idrak etmekte zorlanıyorum. :))

Ben de ilk duyduğumda biraz garipsedim tabii, ama olay bu. FPU işlemcinin içindeki asıl matematik hesapları yapan birim.

İstersen direkt Prime95 de girebilirsin, AIDA64'ten daha zorlu ve FPU falan ayırt etmiyor. Biraz daha ısınacak ama işlemci.

Ben de ilk duyduğumda biraz garipsedim tabii, ama olay bu. FPU işlemcinin içindeki asıl matematik hesapları yapan birim.

İstersen direkt Prime95 de girebilirsin, AIDA64'ten daha zorlu ve FPU falan ayırt etmiyor. Biraz daha ısınacak ama işlemci.
Şuan 1,325 ile üçü seçili olarak test ediyorum bakalım. 8dk oldu, aynı hatayı vermeden 15 dk yaparsa bence olmuş gibi. Sonra birde sadece FPU seçili 5dk derim. Şuanki haliyle 79 derecelerde.
@Sir Benjamin
Sanırım 1.325 de yetmiyor. Buda 13.dk durdu.
1,34 ike 87 dereceye sabitliyor. Altında ise bir süre sonra hata veriyor. Normalde hiçbir oyun bu kadar yüklenmez. Renderlarda durum ne bilmiyorum tabi. Böyke saplam soğutucu zor baş ediyorsa dizginlemek zor sanırım bu işlemciyi. Lakin olay oyun ve günlük kullanım olunca normal bir soğutucuda iş görüyor tabi. 20 dk sadece FPU denedim. Durum sabit. Yeterli sanırım. Sonuçta 8 çekirdekte 4.7 Ghz de çalışıyor, normaldir sanırım. İlgilendiğin için teşekkürler, başka kümsenin dikkatini çekmedi zaten. :)
Ek not: AIDA64'de 20dk 4.7 Ghz, 1,34 volt 87 derecede sabit kalıp sorun çıkarmazken Prime95'de anında restant attı. :D
@Sir Benjamin

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    782,8 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Sıcaklık fazla olsa da en azından stabilite konusu halloldu, evet 5800X terbiye etmesi zor bir işlemci. Rica ederim, iyi kullanımlar eğer konu bittiyse 🤙🏿

@emrah_8 Neden all Core OC deniyorsunuz ki? 3 sayfa boyunca kimse de çıkıp PBO var dememiş. Senin konu başlığında belirttiğin Boost frekansını arttırma olayı PBO ve Curve optimizer ayarı ile mümkün. PBO ile ayar yaparak oyunlarda 4.9-5.0 GHz gibi hızlara çıkarken işlemci boşta base frekansında takılır.

Son düzenleme:
Sıcaklık fazla olsa da en azından stabilite konusu halloldu, evet 5800X terbiye etmesi zor bir işlemci. Rica ederim, iyi kullanımlar eğer konu bittiyse 🤙🏿
Aıda64'te dediğim gibi 4.7 Ghz, 1.34 volt ile 87 kadar dayanıyor orada sabitleniyor. Lakin iş Prime95'e geçer geçmez yeniden başlatıyor. Yukarıda ekleme yaptıydım, gözden kaçmış sanırım. :) Mevzu şu, elle 4.7'ye sabitlemekle kendi haline bırakmak arasında önemli bir fark var mıdır ki? Testlerimdeki amaç işte belirttiğim gibi, limitlerimiz ne; ne yapabiliyor bu işlemci ve soğutucu ikilisiydi. Lakin 4.8 Ghz'de ilerleyemedim bile. Stress testine girmediği sürece oyunlarda güzel bir değerlerde çalıştı. Lakin stress girer girmez çöküyor o değelerde.( 4.8'i biostan verdim, her şey otomatikte iken.)
@emrah_8 Neden all Core OC deniyorsunuz ki? 3 sayfa boyunca kimse de çıkıp PBO var denemiş. Senin konu başlığında belirttiğin Boost frekansını arttırma olayı PBO ve Curve optimizer ayarı ile mümkün. PBO ile ayar yaparak oyunlarda 4.9-5.0 GHz gibi hızlara çıkarken işlemci boşta base frekansında takılır.
Tamam ,işte bunu arıyorum bende. Boşta yüksek Ghz ne işime yarıyacak ki zaten. Amacım o boost ile nerelere çıkabilir ve sıcaklık değerlerime göre nasıl olur, onu arıyorum. Yukarıdaki arkadaş dışında ilgilenen olmadı, bende bu O.C olayında pek bilgili olmadığımdan konu açıp yönlendirme almak istedim.
Dediğiniz ayarları nasıl yapacağıma yönelik güzel, anlaşılır bir video veya makale var mı? Ryzen 5800X ile Artic 280mmlik sıvı soğutucu var, gavedeki dayılar gibi kafasına göre takılıyor.😄

Dediğiniz ayarları nasıl yapacağıma yönelik güzel, anlaşılır bir video veya makale var mı? Ryzen 5800X ile Artics 280mmlik sıvı soğutucu var, gavedeki dayılar gibi kafasına göre takılıyor.😄
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda daha çok Curve optimizer kullanarak UV işlemi yapıyor ama aynı yerdeki 'Max CPU Boost override' sekmesinde işlemcinin hangi frekansa çıkacağını belirleyebilirsin. Oradan hangi frekansı seçersen Boost frekansın ona göre artıyor. Normalde işlemcin 4700 MHz oluyorsa oradan 200 seçersen 4900 MHz olur gibi. Bu arada anakartın neydi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda daha çok Curve optimizer kullanarak UV işlemi yapıyor ama aynı yerdeki 'Max CPU Boost override' sekmesinde işlemcinin hangi frekansa çıkacağını belirleyebilirsin. Oradan hangi frekansı seçersen Boost frekansın ona göre artıyor. Normalde işlemcin 4700 MHz oluyorsa oradan 200 seçersen 4900 MHz olur gibi. Bu arada anakartın neydi?

Asus Rog Strike B550-F.
Şurada böyle bir içerik buldum, ona da bir ara bakayım en iyisi.
Zen3 İşlemcilerde Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır?(Ss+Video) | DonanımHaber Forum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı